Appelmoes
Appelmoes is zoveel lekkerder wanneer je het zelf maakt! Het is helemaal niet moeilijk en het voordeel van zelf maken is dat je helemaal zelf bepaalt hoe zoet de appelmoes wordt en of de structuur grof wordt met stukjes appel of juist glad gepureerd, zoals je 'm meestal in de ...
Kaneelbroodje uit een mok
Je hebt vast wel eens gehoord van een mugcake, ja toch? Zo niet: een mugcake betekent letterlijk vanuit het Engels mok-cake. Een cake uit een mok. En daar komt geen oven aan te pas: binnen een minuutje (of twee) gaart er een 1 persoonscake in je mok. Al eerder maakte ...
Chocoladebananen
Een supersimpel toetje (of snack!) dat bij jong en oud in de smaak zal vallen: bananen met een laagje chocolade en getopt met amandelen, hazelnoot en kokos. ...
Guiltfree chocolate chip cookies
Deze koekjes zijn een heel stuk verstandiger dan die uit de supermarkt: ze zijn op basis van banaan en havermout en je maakt ze in een handomdraai. Neem gerust een tweede! ...
Vegan rocky road
Heb je wel eens van vegan rocky road gehoord? Hier is de lekkernij niet zo bekend, maar in Amerika en Engeland is het heel populair. De samenstellingen verschillen per continent, zo stoppen de Britten graag biscuitjes in deze goed gevulde stukken chocolade. En daar had ik wel oren naar, dus koos ...
Vegan bapao
Wist je dat je bapao's vrij gemakkelijk zelf kunt maken? Ik probeerde het uit en lekker dat ze zijn! ...
Watermeloen met chocolade en kokos
Een supereasy dessert (of gewoon als tussendoortje) dat in de smaak zal vallen bij jong en oud! ...
Amandel fudge (4 ingrediënten en vegan!)
Deze fudge maak je met maar 4 ingrediënten. Supersimpel om te maken en hartstikke lekker! ...
Vanille kokosmakronen
Ik ben dol op kokosmakronen. Ik heb inmiddels al behoorlijk wat versies gemaakt, zie onderaan dit artikel. Deze variant is vegan en gemaakt met gecondenseerde kokosmelk en aquafaba: dat is het zetmeelrijke goedje dat je normaal laat wegspoelen wanneer je kikkererwten afgiet. Daar kun je allerlei lekkers mee maken! En ...
Kersen kokos chocolaatjes
Heerlijke chocolaatjes met kersen en kokos. Lekker om zelf op te eten of om cadeau te doen! Extra leuk: schrijf het recept uit op een kaartje, leg de chocolaatjes (met een bakpapiertje ertussen) in een mooi cadeaudoosje. Het doosje op de foto heb ik bij Søstrene Grene gekocht. Het recept kwam ...
geen reacties