Peanut butter frappé
Een heerlijk verkoelend drankje, dat lijkt op een thick milkshake maar dan verantwoord! Roomijs wordt vervangen door bevroren banaan en de zoetmakers bestaan uit dadels en pindakaas. Smullen! ...
Easy vegan appelflappen
Onverwachte visite of gewoon lekkere trek? Of een extraatje voor op een lekker langzame ochtend in het weekend voor bij de koffie en krant? Maak dan eens deze supereasy vegan appelflappen. Zo klaar en gewoon hartstikke lekker ...
Tofu caprese
De bekende combinatie van tomaat, basilicum en mozzarella maar dan met een vegan twist. De mozzarella wordt vervangen door gebakken tofu! Wat pakte dit goed uit: onwijs lekker! ...
Nicecream met vegan cookie dough
Bananenijs en koekjesdeeg: samen vormen ze een geweldige combinatie! Beiden moeten wel vooraf gemaakt worden: de banaan moet een nachtje in de vriezer en de cookie dough heeft minimaal twee uur vriestijd nodig ...
Vegan nacho cheese
Vegan en dus geen kaas? Nacho problem! Ik probeerde een recept dat behoorlijk legendarisch is op Pinterest: op basis van aardappel, wortel en edelgistvlokken. Ik was een beetje skeptisch, maar wilde het wel proberen. Is het lekker? Lees snel verder! ...
Gefrituurde tempeh
Een poosje geleden nam ik bij de toko borrel tempeh mee. Ik had er nog nooit van gehoord en was benieuwd hoe het zou smaken: donker gekleurde dunne plakken tempeh in een zakje. Wow: wat heerlijk! Ik dook de keuken in en maakte ze zelf. Het is veel eenvoudiger dan ...
Granola donuts
Dit is een superlekkere no-bake lekkernij die je maakt met behulp van een donut vorm. Mocht je die nou niet hebben, do-nut worry: je kunt ze ook gewoon als koekjes maken ...
Vegan brownies
Brownies kun je op vele manieren bereiden. Met bieten, met Nutella, met zoete aardappel of raw, zonder dat er een oven aan te pas komt. Deze keer maakte ik ze op basis van mijn zelfgemaakte appelmoes! Appelmoes is een heel goede vervanger voor ei en je proeft er niks van! ...
Bieten hummus
Een heerlijke variatie op gewone hummus: met rode biet! Lekker om te dippen met groenten als bleekselderij en wortel en heel makkelijk te maken pita chips uit de oven en flatbread ...
Baba ganoush
Heb je wel eens gehoord van baba ganoush? Dat is een heerlijke Arabische dip gemaakt van geroosterde aubergines. Niet het meest fotogenieke gerechtje, dus kijk daar door heen. Maak het gewoon eens en proef het zelf! Erg lekker met platbrood of zoals ik deed: met pita chips. Yum! ...
geen reacties