Review: Philips Sonicare AirFloss HX8431

Bij een goede mondverzorging hoort naast tandenpoetsen ook het reinigen tussen de tanden door middel van flossen. Veel mensen hebben een hekel aan floss: ik zelf ook. Dat gedoe met flossdraad, je kunt er nooit echt helemaal goed bij… Toch merk ik regelmatig dat ik het vaker zou moeten doen, soms heb ik last van bloedend en geïrriteerd tandvlees. Nu gebruik ik sinds een week of twee een elektrisch flosapparaat waar geen draad bij komt kijken maar in plaats daarvan water en lucht. Wat ik van dit apparaat vind laat ik je in dit artikel zien!

Wat is airfloss?
Een airfloss is een apparaat waarmee je met hoge druk microdruppels water en lucht stuwt door je mond. Niet alleen tussen je tanden en kiezen, maar ook langs je tandvlees wordt gereinigd. Op ieder plekje in je mond pak je zo tandplak en bacteriën aan die voor veel narigheid kunnen zorgen zoals gaatjes en tandsteen.

Sonicare AirFloss
Ik probeerde de AirFloss HX8431 uit van Philips. Deze airfloss maakt het mogelijk om binnen 60 seconden je hele gebit schoon te maken, ook tussen de tanden en kiezen. Zo gaat dat in zijn werk:

Eerste ervaring
Het is even wennen: hiervoor gebruikte ik een monddouche, een Waterpik om precies te zijn. Een wat aparte naam, ik weet het! Een waterpik lijkt op een airfloss, het verschil is dat er bij een airfloss niet alleen water maar ook lucht tussen de tanden gespoten wordt. En wat ik vooral als grote verbetering ervaar met deze airfloss: het zit niet vast met een draad, wat wel het geval is met een monddouche. Dit zorgt voor meer vrijheid in het bewegen tijdens het gebruik. Ik heb geen stopcontact in de badkamer waar ik makkelijk bij kan, dus het aansluiten van die monddouche was altijd een gedoe. Het zorgde ervoor dat het flossen er vaker wel dan niet bij in schoot. Doordat het nu met deze airfloss niet uit maakt of er een stopcontact bij de wasbak in de buurt is, is het veel makkelijker om mijn goede voornemens wat betreft flossen vol te houden. Wat mij betreft is dit het grootste voordeel!

Gebruik
De airfloss moet voor de eerste keer 24 uur opgeladen worden. Is de accu eenmaal helemaal opgeladen, kun je er twee weken mee doen. Nadat je het reservoir vult met water of beter nog, mondwater is de airfloss klaar voor gebruik.

Er zijn 3 standen: enkele, dubbele of drievoudige luchtstootjes.

Afnemend bloedend tandvlees
Ik had al gelezen dat bij veel mensen de eerste keren het tandvlees wat kan bloeden: dat was bij mij ook zo. Ik heb dan ook heel gevoelig tandvlees. Inmiddels ben ik meer vertrouwd geraakt met de airfloss en mijn tandvlees blijkbaar ook: geen bloedend tandvlees meer!

Superschoon gevoel
Na het flossen is het wel de bedoeling dat je je tanden nog poetst zoals gewoonlijk. Dit is dus geen vervanging voor het tandenpoetsen, maar een aanvulling op de algehele mondverzorging. Mijn mond voelt schoon en fris aan na het gebruik, ik ben er erg tevreden over! Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het reservoir niet heel groot is, dus zorg voor voldoende mondwater of water bij de hand om bij te vullen.

De Philips Sonicare AirFlos HX8431 is verkrijgbaar in grijs en roze en kost € 99,99. Hier te bestellen bij Coolblue!

Dit artikel is in samenwerking met Coolblue tot stand gekomen.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Leo G.

  Werkt goed als ie niet defect is! Al 3 keer een vervangende gekregen van Philips service. Nu repareer ik hem zelf!

  19 oktober 2021 at 13:30
 • Reply helga

  bij ons ook 2 airfloss app kapot gegaan. hoe repareer je die zelf Leo?

  19 mei 2022 at 12:24
 • reageer