Retro vegan #6: Russisch slaatje met vegan ei

Slaatjes, daar heb ik er heel wat van op vroeger! Van die kleine vierkante bakjes met meeverpakt lepeltje. Ik was in een nostalgische bui en besloot deze gouwe ouwe te veganizen en dat is heel goed gelukt. Ik heb kleine porties gemaakt en een grotere salade, beiden zijn prima houdbaar in de koelkast!

Bakjes met deksel

De handige portie bakjes met deksel kocht ik een tijd geleden bij de Wibra.

Vegan gekookt ei

De plakjes vegan gekookt ei bovenop de salade maakte ik zelf naar dit makkelijker dan je zou denken recept.

Afdrukken

Retro vegan #6: Russisch slaatje met vegan ei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 potje wortelen 180 gram
  • 80 gram diepvrieserwtjes
  • 80 gram augurken, in kleine blokjes gesneden en extra om te garneren
  • 12 zilveruitjes, en extra om te garneren
  • 2 flinke eetlepels vegan mayonaise
  • extra vegan mayonaise om te garneren
  • 2 theelepels mosterd
  • peper
  • zout
  • vegan gekookte eieren
  • gedroogde peterselie, om te garneren

Bereidingswijze

  • Maak de vegan gekookte eieren naar dit recept. Je hebt er ongeveer 4 nodig, afhankelijk of je individuele porties maakt of één grote salade.
  • Kook de aardappelen gaar en laat ze afkoelen.
  • Prak de aardappelen fijn.
  • Kook de diepvrieserwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de wortelen af, hou er 2 apart om te garneren.
  • Snij de wortels in kleine stukjes.
  • Meng de geprakte aardappel met de vegan mayonaise, mosterd, stukjes wortel en zilveruitjes, doperwtjes en blokjes augurk en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de salade in kleine bakjes of één grote bak.
  • Smeer een laagje mayonaise over de salade.
  • Garneer met vegan gekookte ei, blokjes wortel, blokjes augurk, zilveruitjes en gedroogde peterselie.
  • Enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Dit artikel is deel van de serie retro vegan. Kijk hieronder voor alle delen:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star