eivormen, ik gebruikte een schaal waar je gevulde eieren op serveert en zo’n bakje dat in de koelkast in de deur vaak zit om eieren in te bewaren
meloenbolletjeslepel of gewone theelepel
Auteur:Suzanne
Ingrediënten
Scale
Eiwit
360 ml. ongezoete sojamelk (of andere ongezoete plantaardige melk naar keuze)
1/2 teaspoon kala namak
2 teaspoons agar agar poeder
Eigeel
1 grote witte aardappel, geschild en in blokjes gesneden
2 teaspoons vegan boter of margarine
1 tablespoon edelgistvlokken
1/4 teaspoon kala namak
1/4 teaspoon kurkuma (voor de gele kleur)
1/4 teaspoon knoflookpoeder
Bereidingswijze
Eiwit
Meng de ingrediënten in een keukenmachine of blender. Schenk het in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en roer een paar minuten goed door met een houten lepel tot het dikker begint te worden.
Haal van het vuur, laat iets afkoelen en verdeel over de vormen.
Zet de vormen een uurtje in de koelkast.
Haal met de meloenbolletjeslepel, of als je die niet hebt een theelepel in het midden van de de eieren een ovaalvormig gedeelte er uit. Hier komt het eigeel in.
Eigeel
Kook de blokjes aardappel gaar en giet ze af. Prak de aardappel fijn en voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door.