Afdrukken

Retro vegan #4: filet Americain met gekookt ei

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale

Eiwit

  • 360 ml. ongezoete sojamelk (of andere ongezoete plantaardige melk naar keuze)
  • 1/2 teaspoon kala namak
  • 2 teaspoons agar agar poeder

Eigeel

  • 1 grote witte aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 teaspoons vegan boter of margarine
  • 1 tablespoon edelgistvlokken
  • 1/4 teaspoon kala namak
  • 1/4 teaspoon kurkuma (voor de gele kleur)
  • 1/4 teaspoon knoflookpoeder

Bereidingswijze

Eiwit

  • Meng de ingrediënten in een keukenmachine of blender. Schenk het in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en roer een paar minuten goed door met een houten lepel tot het dikker begint te worden.
  • Haal van het vuur, laat iets afkoelen en verdeel over de vormen.
  • Zet de vormen een uurtje in de koelkast.
  • Haal met de meloenbolletjeslepel, of als je die niet hebt een theelepel in het midden van de de eieren een ovaalvormig gedeelte er uit. Hier komt het eigeel in.

Eigeel

  • Kook de blokjes aardappel gaar en giet ze af. Prak de aardappel fijn en voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door.
  • Vul de eiwitten met dit mengsel.
  • Enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Notities

Het eigeel is naar dit recept en het eiwit is naar dit recept.