Vegan puddingbroodjes
Benodigdheden
- Steelpan
- Garde
- Spuitzak met spuitmondje
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 stuks 1x
- 50 gram suiker
- 50 gram Dr. Oetker custard vanillesmaak
- 500 ml. plantaardige melk zoals sojamelk
- vanille, zie hierboven: 1/2 theelepel gemalen vanille, merg van een vanillepeul of 1 theelepel vanille extract
- 1/2 zakje agar agar (3,5 gram)
- 4 hotdogbroodjes
- poedersuiker
- Meng de suiker met het custardpoeder.
- Voeg er 6 eetlepels van de plantaardige melk aan toe en roer tot een egaal mengsel.
- Verwarm de rest van de plantaardige melk in een steelpan.
- Voeg het suiker-custard mengsel, vanille en agar agar toe aan de warme plantaardige melk.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het al roerend een minuut of 3 goed doorkoken.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Schep het mengsel in een spuitzak met spuitmondje.
- Snij de hotdogbroodjes over de lengte open.
- Vul de broodjes met het custardmengsel.
- Bestrooi met poedersuiker.
- De puddingbroodjes zijn ongeveer een dag houdbaar in de koelkast.