Afdrukken

Vegan puddingbroodjes

Benodigdheden

Ingrediënten

Scale
  • 50 gram suiker
  • 50 gram Dr. Oetker custard vanillesmaak
  • 500 ml. plantaardige melk zoals sojamelk
  • vanille, zie hierboven: 1/2 theelepel gemalen vanille, merg van een vanillepeul of 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 zakje agar agar (3,5 gram)
  • 4 hotdogbroodjes
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Meng de suiker met het custardpoeder.
  • Voeg er 6 eetlepels van de plantaardige melk aan toe en roer tot een egaal mengsel.
  • Verwarm de rest van de plantaardige melk in een steelpan.
  • Voeg het suiker-custard mengsel, vanille en agar agar toe aan de warme plantaardige melk.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het al roerend een minuut of 3 goed doorkoken.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Schep het mengsel in een spuitzak met spuitmondje.
  • Snij de hotdogbroodjes over de lengte open.
  • Vul de broodjes met het custardmengsel.
  • Bestrooi met poedersuiker.
  • De puddingbroodjes zijn ongeveer een dag houdbaar in de koelkast.