Afdrukken

Retro vegan #14: slabinken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • schaal met 200 gram vegan kneedbaar gehakt, zoals Garden Gourmet Sensational vegan gehakt
  • pakje vegan bacon, zoals van Vegan Junkstar
  • 15 gram paneermeel
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • snuf nootmuskaat
  • 1,5 eetlepel aquafaba
  • vegan (braad)boter of margarine om te bakken, ik vind zelf deze erg prettig
  • 100 ml. groentebouillon

Bereidingswijze

  • Leg het gehakt op een bord.
  • Strooi de paneermeel erover en de kruiden en specerijen.
  • Meng en kneed met je handen.
  • Voeg de aquafaba toe en kneed tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke stukken van ieder 60 gram.
  • Vorm ieder deel tot een rol van ongeveer cm. breed.
  • Leg drie plakjes vegan bacon op een snijplank zoals je hierboven op de foto kunt zien.
  • Leg een vegan gehaktrolletje er bovenaan op, vouw de twee uiteinden rechts en links over het rolletje naar binnen en rol van boven naar beneden tot een slabink.
  • Herhaal met de rest tot je 4 slabinken hebt.
  • Verhit wat vegan margarine of (braad)boter in een hapjespan.
  • Bak de slabinken enkele minuten aan beide kanten tot het begint te kleuren.
  • Zet het vuur lager, schenk voorzichtig de groentebouillon erbij en doe het deksel op de pan.
  • Laat een minuut of 10-15 zachtjes gaar stoven en keer ze halverwege om.
  • Lekker met vegan jus bij een stamppot!