schaal met 200 gram vegan kneedbaar gehakt, zoals Garden Gourmet Sensational vegan gehakt
pakje vegan bacon, zoals van Vegan Junkstar
15 gram paneermeel
1/2 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
snuf nootmuskaat
1,5 eetlepel aquafaba
vegan (braad)boter of margarine om te bakken, ik vind zelf deze erg prettig
100 ml. groentebouillon
Bereidingswijze
Leg het gehakt op een bord.
Strooi de paneermeel erover en de kruiden en specerijen.
Meng en kneed met je handen.
Voeg de aquafaba toe en kneed tot alles goed gemengd is.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke stukken van ieder 60 gram.
Vorm ieder deel tot een rol van ongeveer cm. breed.
Leg drie plakjes vegan bacon op een snijplank zoals je hierboven op de foto kunt zien.
Leg een vegan gehaktrolletje er bovenaan op, vouw de twee uiteinden rechts en links over het rolletje naar binnen en rol van boven naar beneden tot een slabink.
Herhaal met de rest tot je 4 slabinken hebt.
Verhit wat vegan margarine of (braad)boter in een hapjespan.
Bak de slabinken enkele minuten aan beide kanten tot het begint te kleuren.
Zet het vuur lager, schenk voorzichtig de groentebouillon erbij en doe het deksel op de pan.
Laat een minuut of 10-15 zachtjes gaar stoven en keer ze halverwege om.