Afdrukken

Retro vegan #13: kaasbroodjes

Ingrediƫnten

Scale
  • 10 plakjes bladerdeeg, bijvoorbeeld Koopmans original (zonder roomboter!)
  • 30 gram plantaardige boter
  • 35 gram bloem, gezeefd
  • 150 ml. plantaardige ongezoete melk, bijvoorbeeld sojamelk en extra om te bestrijken
  • 100 ml. water
  • 175 gram plantaardige geraspte kaas en extra om te bestrooien, ik koos AH plantaardige rasp
  • 2 theelepels mosterd
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe, roer een minuutje goed door.
  • Schenk de plantaardige melk en water erbij en roer met een garde tot er geen klontjes meer zijn.
  • Voeg de plantaardige geraspte kaas en mosterd erbij en roer door tot de plantaardige kaas is gesmolten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de plakjes bladerdeeg doormidden.
  • Leg de helft van de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel het plantaardige kaas mengsel over de plakjes bladerdeeg, laat de randen vrij.
  • Maak in de overige plakjes bladerdeeg een stuk of 5 inkepingen met een mes, laat de randen vrij.
  • Leg deze plakjes op de met het mengsel belegde plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Druk de randen dicht met een vork.
  • Bestrijk met een bakkwastje de bovenkant van de kaasbroodjes met wat plantaardige melk.
  • Bestrooi met plantaardige geraspte kaas.
  • Bak de kaasbroodjes in ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren.
  • Enkele dagen houdbaar in een goed afgesloten vershouddoos in de koelkast, verwarm de broodjes enkele minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.