Plantaardige kipragout
- 1 schaal plantaardige kipstukjes zoals van Vivera
- 40 gram plantaardige boter, zoals van Flora boter die verkrijgbaar is in de meeste supermarkten
- 40 gram bloem
- 400 ml. groentebouillon
- olie, om te bakken
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- fijngehakte peterselie
- peper
- zout
- Snij de plantaardige kipstukjes in kleinere stukjes. Dit kan ook met een schaar, dat gaat een stuk sneller!
- Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar en laat dit garen zonder te kleuren.
- Roer en beetje bij beetje de bouillon door zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de ragout aan de kook komen, zet het vuur laag en laat het 15 minuten garen.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit wat olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook een minuutje.
- Voeg de stukjes plantaardige kip toe en bak een paar minuten mee tot het begint te kleuren.
- Voeg dit mengsel samen met de peterselie aan de ragout toe en roer goed door.
- Is het te dik naar je smaak? Verdun het dan met een beetje groentebouillon.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Heerlijk op brood!