Afdrukken

Plantaardige kipragout

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 schaal plantaardige kipstukjes
  • 250 gram witte champignons
  • 40 gram plantaardige boter
  • 40 gram bloem
  • 400 ml. groentebouillon
  • olie, om te bakken
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • fijngehakte peterselie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Snij de plantaardige kipstukjes in kleinere stukjes. Dit kan ook met een schaar, dat gaat een stuk sneller!
  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar en laat dit garen zonder te kleuren.
  • Roer er beetje bij beetje de bouillon door zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de ragout aan de kook komen, zet het vuur laag en laat het 15 minuten garen.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit wat olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook een minuutje.
  • Voeg de stukjes plantaardige kip toe en bak een paar minuten mee tot het begint te kleuren.
  • Voeg dit mengsel samen met de peterselie aan de ragout toe en roer goed door.
  • Is het te dik naar je smaak? Verdun het dan met een beetje groentebouillon.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Heerlijk op brood!