Recepten

Sandwich met pindakaas en sambal

Sandwich met pindakaas en sambal

Deze combinatie smaakt heerlijk als sandwich, maar ik maakte er ook een tosti van: nóg lekkerder, omdat de pindakaas met de sambal smelt en de smaken nog meer naar voren komen.  ...
Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Heerlijk: deze amandelkoekjes blijven een beetje zacht en chewy! Gemaakt met amandelmeel en gezoet met agave siroop en kokos ...
Thaise wrap rolletjes met pinda saus

Thaise wrap rolletjes met pinda saus

Een lekker bijgerecht, snack of onderdeel van een picknick: deze lekkere pittige rolletjes met pinda saus! ...
Vegan pasta met spinazie en zongedroogde tomaat

Vegan pasta met spinazie en zongedroogde tomaat

Een simpele, maar heel smaakvolle vegan pasta. De dag erna nog lekkerder, wanneer de smaken goed in de pasta getrokken zijn. Nom! ...
Spelt chapati brood

Spelt chapati brood

Chapati is een Indiaas soort brood, dat veel gegeten wordt bij gerechten als curry. Het lijkt op naanbrood, maar het verschil is dat dit chapati brood veel dunner is omdat gist wordt weggelaten, waardoor het niet rijst. Deze chapati is heel makkelijk om te maken met maar 3 ingrediënten! Lekker bij deze ...
Vegan bananenbrood met walnoten

Vegan bananenbrood met walnoten

Hmmm, dit bananenbrood heb ik al meerdere keren gemaakt: zo lekker! Goed te bewaren in de koelkast voor een aantal dagen, als het dan al niet op is natuurlijk. Geen moeilijk te vinden ingrediënten en snel klaar: I like! ...
Aardbeien chia jam

Aardbeien chia jam

Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken ...
Vegan paaskoekjes

Vegan paaskoekjes

Het is bijna Pasen! Nog net op tijd om deze heerlijke sugar cookies te maken: vegan en gewoon superlekker. Je hebt voor dit recept het vocht van kikkererwten in blik nodig, iets wat aquafaba genoemd wordt. De kikkererwten zelf kun je dan bijvoorbeeld weer gebruiken voor deze heerlijke snack. Met dit ...
Chocolade marsepein balletjes

Chocolade marsepein balletjes

Deze chocolade marsepein balletjes zijn superlekker, vegan en zonder slechte suikers! Je maakt ze in een letterlijke handomdraai en ze zijn voor een dag of 4 te bewaren in de koelkast ...
Goed gevulde noodlesoep

Goed gevulde noodlesoep

Dit recept is afkomstig uit het plantaardige kookboek Vlees is dood, lang leve groente van Robin Schaper. Deze soep is vullend, warm, lekker: echte comfort food wat mij betreft. Omdat ik niet zo gek ben op sperziebonen in soep, verving ik deze door courgette. Aanrader! ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: