Raw chocolade met gojibessen en frambozen

Sinds kort heb ik een nieuwe favoriete chef op 24Kitchen: Sara La Fountain. Deze Finse maakt in haar programma Baking with Sara de lekkerste baksels maar ook hippe raw taartjes met allerlei superfoods. Sinds ik zag hoe ze een chocolate bark maakte met gedroogde frambozen kreeg ik het niet uit mijn hoofd: dat leek me lekker!

Ik ging op zoek naar een recept online en vond deze. Van alle raw chocolade ik tot nu toe gemaakt heb is dit mijn absolute favoriet! De chocolade is romig en de gojibessen en frambozen zijn een geweldige combinatie. Bewaar deze stukken in de diepvries, bij kamertemperatuur kunnen ze zacht worden.

Raw chocolade met gojibessen en frambozen

De gedroogde frambozen zijn echter wat lastiger aan te komen en ze zijn behoorlijk prijzig. Maar voor zo af en toe voor in een recept als deze vind ik het het waard. Ik kocht de frambozen voor dit recept bij Gimsel, de bio supermarkt in de Groene Passage in Rotterdam. Daar kun je terecht voor een afdeling vol met muesli’s, gedroogd fruit, noten en zaden, pasta’s en meer, wat je zelf kunt scheppen. Lees er hier meer over.

De zelfschepafdeling bij Gimsel in Rotterdam

De zelfschepafdeling bij Gimsel in Rotterdam

Ingrediënten
175 gram cacaoboter in vaste vorm, zoals deze
1/4 cup/25 gram cacaopoeder
1/3 cup/80 ml. maple syrup
1 tsp/5 ml. kokosolie, gesmolten
snufje zeezout
1/4 cup/15 gram gedroogde frambozen, verkruimeld
1/4 cup/25 gram gojibessen

Bereidingswijze
Smelt de cacaoboter. Dit gaat het beste op de au bain marie manier, dus in een kom boven kokend water. Bij de Action kocht ik laatst een ideaal smeltpannetje hiervoor. Deze kun je vinden op de bakafdeling en kost rond de drie euro.

Meng de gesmolten cacaoboter, cacaopoeder, maple syrup, kokosolie en zeezout in een kom. Roer door met een siliconen spatel tot het mengsel dikker begint te worden, dat duurt een minuut of vijf.

Bekleed een plat bakblik met bakpapier. Ik gebruikte deze fijne brownies bakvorm van de Hema, ik kan niet vaak genoeg zeggen: wat een ideaal blik voor dit soort recepten!

Giet het mengsel in het blik en zet een paar minuten in de koelkast, zodat het hard begint te worden. Haal het blik weer uit de koelkast en bestrooi met de gedroogde frambozen en gojibessen. Plaats de chocolade voor 1-2 uur in de vriezer tot het hard geworden is.

Breek de chocolade in stukken en bewaar in een vershouddoos in de vriezer, zo kun je het een week of twee bewaren.

Raw chocolade met gojibessen en frambozen

Raw chocolade met gojibessen en frambozen

Raw chocolade met gojibessen en frambozen

Raw chocolade met gojibessen en frambozen

Raw chocolade met gojibessen en frambozen

Raw chocolade met gojibessen en frambozen

Het recept komt hier vandaan.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

  • Reply Sanne

    Oeh jaaaaa, dit lijkt me heerlijk!
    Ik hou van bulken bij Gimsel hihi, ze hebben daar zo veel fijne en lekkere producten! Heerlijk, en zo veel meenemen als je wil, zodat je het ook kan uitproberen als je niet zeker weet of je het lekker vindt, of als het wat prijzig is.
    Ik sla dit receptje op hoor, hmm!
    Liefs

    22 februari 2015 at 13:57
  • Reply Márialette

    Wil dit recept graag uitproberen. Jammer genoeg is de link naar de Hema bakvorm verdwenen. Kan je die even opnieuw installeren? Dank. 🙂

    13 maart 2021 at 15:26
    • Reply Suzanne

      HEMA heeft de link veranderd. Mocht het weer gebeuren kun je gewoon op de website van HEMA zoeken op brownieblik! 🙂

      14 maart 2021 at 14:26
  • Reply Marialette

    Dank! Nog een vraag – moet per se cacaoboter in vaste vorm gebruikt worden of mag het ook in poedervorm zijn (makkelijker met afwegen)? Is er verschil met reageren op hitte?

    16 maart 2021 at 17:12
    • Reply Suzanne

      Dat weet ik niet, ik heb zelf alleen cacaoboter in vaste vorm gebruikt zoals in dit recept.

      16 maart 2021 at 18:38
  • Reply Marialette

    Geen probleem. Ik ga het gewoon proberen. Proefkonijnen zat in mijn omgeving! 🙂

    17 maart 2021 at 08:38
  • reageer