Afdrukken

Pumpkin spiced pecan peer pannenkoekjes

Gebaseerd op dit recept voor vegan pancakes van Cookie and Kate.

Ingrediënten

Scale
  • 180 gram bloem
  • 1 teaspoon bakpoeder
  • snufje zout
  • 240 ml. plantaardige melk
  • 2 tablespoons (30 ml.) olijf- of kokosolie
  • 2 tablespoons (30 ml.) maple syrup
  • plantaardige boter of olie, om te bakken
  • 1 kleine peer
  • 2 theelepels suiker
  • stuk of 5 pecans, in kleine stukjes gehakt
  • 1 theelepel pumpkin spice mix uit uit dit recept
  • plantaardige slagroom, zoals deze

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
  • Meng de plantaardige melk, olie, maple syrup in een andere kom en voeg dit toe aan het droge mengsel en klop met een garde tot een beslag.
  • Laat het beslag een paar minuten staan.
  • Schil intussen de peer, verwijder het klokhuis en snij de peer in kleine stukjes.
  • Verhit een klein beetje plantaardige boter of olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Ik bakte er in de koekenpan 2 per keer.
  • Verhit een klein beetje plantaardige boter of olie in een andere koekenpan en bak de stukjes peer samen met de pecans, suiker en pumkin spice. Bak een aantal minuten tot de peer zacht is geworden.
  • Stapel 2 of 3 pannenkoekjes op elkaar, verdeel er wat van het peer pecan mengsel over en serveer naar smaak met slagroom en bestrooi met een klein beetje extra pumpkin spice.