Afdrukken

Pumpkin spice muffins met kruimeltopping – vegan en glutenvrij

Ingrediënten

Scale

muffins

  • 180 gram boekweitmeel
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 theelepels pumkin spice mix (ongeveer 10 gram)
  • 80 gram plantaardige margarine, gesmolten en afgekoeld
  • 120 gram appelmoes
  • 225 gram gestoomde en gepureerde pompoen, zie uitleg in het artikel hierboven

kruimeltopping

  • 60 gram boekweitmeel
  • 30 gram suiker
  • 1 theelepel pumkin spice mix
  • snufje zout
  • 50 gram plantaardige margarine, gesmolten en afgekoeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de ingrediënten voor de muffins in een grote kom tot een deeg.
  • Verdeel het deeg over de 12 vormpjes in het muffinblik.
  • Maak de kruimeltopping door de ingrediënten te mengen tot het korrelig wordt.
  • Druk de topping aan.
  • Bak de muffins 30 minuten in de oven.