Afdrukken

Pumpkin spice latte

Ingrediënten

Scale
  • 1 zak met 450 gram bevroren pompoenstukjes (huismerk AH)
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel pumpkin spice mix naar recept hierboven
  • scheutje water

Bereidingswijze

  • Stoom de pompoenblokjes in ongeveer 5 minuten gaar in een stoommand, de blokjes zijn gaar wanneer je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
  • Pureer de pompoenblokjes in een keukenmachine, kijk hier voor welke ik daarvoor gebruik.Deze hoeveelheid past er precies in!
  • Doe de pompoenpuree, suiker en pumpkin spice in een steelpan en meng met een lepel.
  • Voeg een klein scheutje water toe.
  • Verwarm een minuut of 10 op laag vuur, roer regelmatig door.
  • Laat de mix afkoelen en doe in een goed afsluitbare pot.
  • Bewaar in de koelkast, houdbaar voor ongeveer 5 dagen. Je kunt het ook invriezen, het handigste is om dit in een ijsblokjes houder te scheppen en zo in porties in te vriezen.