Een heerlijk ontbijtje dat goed past bij deze periode van het jaar: plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten. Makkelijk te maken en ontzettend lekker.
Variatietip
Je kunt de peer ook vervangen door appel!
Plantaardige yoghurt met geroosterde peer en walnoten
- Genoeg voor: 1 persoon 1x
Ingrediënten
Scale
- 1 peer
- 15 ml. (1 tablespoon) water
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- snuf gemalen gember
- zoetmiddel naar keuze zoals agavesiroop of rietsuiker
- een paar walnoten
- Alpro Mild & Creamy ongezoet
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil naar smaak de peer (kan ook prima met schil), verwijder het steeltje en klokhuis en snij in blokjes.
- Meng in een schaaltje het water, kaneel, gember en zoetmiddel.
- Breek de walnoten in kleine stukjes en meng door de peer.
- Verdeel het kaneel mengsel over de peer en walnoten en doe dit in een klein ovenschaaltje.
- Zet 25 – 35 minuten in de oven.
- Serveer met de Mild & Creamy.
Dit artikel is in samenwerking met Alpro tot stand gekomen.
geen reacties