Het recept voor de dressing is uit het recept van salade Niçoise van Allerhande.
Auteur:Suzanne
Genoeg voor:4 personen 1x
Ingrediënten
Scale
Salade
8 helften vegan gekookt ei naar dit recept (daar maak je er ruim voldoende mee)
500 gram krieltjes in schil
300 gram haricots verts
1 kropsla
1 blik Fairtrade Original bananenbloesem in stukken
1 rode ui
250 gram cherrytomaatjes
150 gram olijven, bijvoorbeeld kalamata olijven
Dressing
2 theelepels dijonmosterd
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
peper
zout
Bereidingswijze
Maak de vegan gekookte eieren, eventueel van tevoren.
Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snij ze dan doormidden.
Kook de haricots verts in 4 tot 6 minuten in een laagje water gaar.
Verwijder het harde uiteinde van de kropsla onderaan. Maak de bladeren los en was ze in een vergiet met water. Dep zo veel mogelijk droog en scheur de sla in kleine stukjes.
Spoel de bananenbloesem in een vergiet met water en laat goed uitlekken. Snij de bananenbloesem in kleine stukjes.
Snij de rode ui in dunne halve ringen.
Snij de cherrytomaatjes doormidden.
Verdeel de sla over 4 diepe borden en garneer met alle ingrediënten.
Maak de dressing door de ingrediënten te mengen met een garde en verdeel over de salades of serveer er apart bij.