Afdrukken

Plantaardige salade Niçoise met bananenbloesem

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Het recept voor de dressing is uit het recept van salade Niçoise van Allerhande.

Ingrediënten

Scale

Salade

  • 8 helften vegan gekookt ei naar dit recept (daar maak je er ruim voldoende mee)
  • 500 gram krieltjes in schil
  • 300 gram haricots verts
  • 1 kropsla
  • 1 blik Fairtrade Original bananenbloesem in stukken
  • 1 rode ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram olijven, bijvoorbeeld kalamata olijven

Dressing

  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Maak de vegan gekookte eieren, eventueel van tevoren.
  • Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snij ze dan doormidden.
  • Kook de haricots verts in 4 tot 6 minuten in een laagje water gaar.
  • Verwijder het harde uiteinde van de kropsla onderaan. Maak de bladeren los en was ze in een vergiet met water. Dep zo veel mogelijk droog en scheur de sla in kleine stukjes.
  • Spoel de bananenbloesem in een vergiet met water en laat goed uitlekken. Snij de bananenbloesem in kleine stukjes.
  • Snij de rode ui in dunne halve ringen.
  • Snij de cherrytomaatjes doormidden.
  • Verdeel de sla over 4 diepe borden en garneer met alle ingrediënten.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen met een garde en verdeel over de salades of serveer er apart bij.