Plantaardige kaviaar: gewoon bij IKEA!

Ik vertelde hier al eerder over in de serie vegan in de supermarkt, maar vind dit zo’n bijzonder product dat ik ‘m een eigen artikel gun. Dit moet iedereen weten! 🙂 

Edit december 2021: IKEA verkoopt (momenteel?) alleen de zwarte immitatie kaviaar.

IKEA Sjörapport zeewiertopping

VEGAN KAVIAAR! Say whut? Ja, echt! Ik stuitte op deze potjes terwijl ik me voorbereidde aan een bezoekje aan dit Zweedse warenhuis. Ik typte vegetarisch in op de website om voor de gein eens te zien wat IKEA allemaal te bieden heeft. Tot mijn verbazing zijn er dus twee soorten verkrijgbaar die allebei plantaardig zijn. Deze imitatie kaviaar is op basis van zeewier en ik heb ze geproefd. Ik kan me niet echt herinneren hoe kaviaar smaakt, maar dit spul is serieus lekker! Heerlijk op een bagel zalm, eh wait: zalm? Ja! Zalm: die maakte ik eerder met payaya en hier versie 2. En dat smaakt zo goed samen met deze kaviaar! Anyway, deze potjes vind je in het winkeltje na de kassa’s bij IKEA in de koeling en ze kosten 2 euro per stuk. Niet letterlijk een supermarkt vondst, maar wie komt er nou niet bij IKEA?

En wat kun je daar dan zoal mee? Nou, dit bijvoorbeeld!

Toastjes met vegan roomkaas, zalm en kaviaar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

 • Reply joyce volp

  Maar wat kost het?

  9 februari 2020 at 18:01
  • Reply Suzanne

   Dat staat in de tekst. 😉 Twee euro.

   9 februari 2020 at 18:28
 • Reply Léonie

  Waarom dan alsnog wel zalm en roomkaas op de toastjes doen met Vegan kaviaar?
  Hou het dan helemaal vegan…

  4 oktober 2021 at 08:34
  • Reply Suzanne

   De zalm is gemaakt van wortel en de roomkaas van cashewnoten. Alles is dus volledig vegan, zoals alles wat je op deze website ziet. 🙂

   4 oktober 2021 at 09:47
   • Reply Taja

    Misschien moeten mensen eerst het hele artikel lezen voordat ze de schrijfster gaan bekritiseren 🙄

    7 december 2021 at 09:00
 • Reply Kelsey

  Dit lijkt me echt heerlijk spul, ik hou van de smaak van zeewier!

  9 december 2021 at 16:50
 • reageer