Plantaardige Caesar salad met bloemkool mac & cheese

Caesar salad bevat van oorsprong ansjovis. Gelukkig niet in deze plantaardige versie, die minstens zo lekker is! De croutons heb ik vervangen door kikkererwten. Een heerlijke salade die snel op tafel staat. En ik maakte er een gezondere versie van mac & cheese bij waarbij ik de pasta door bloemkool verving.

Met bloemkool mac & cheese

Deze Caesar salad smaakt heerlijk bij deze snelle vegan mac & cheese, waarbij ik deze keer de pasta verving door gekookte bloemkoolroosjes.

Serveer er eventueel een plantaardige burger bij en je maaltijd is compleet!

Afdrukken

Plantaardige Caesar salad

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 1 krop romaine sla, gewassen en in stukjes gescheurd
  • 50 gram Remia Mayolijn, of een andere vegan mayonaise
  • 50 gram ongezoete plantaardige yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 theelepels kappertjes
  • 200 gram kikkererwten
  • 250 cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
  • vegan Parmezaanse kaas, recept

Bereidingswijze

  • Maak de dressing door de vegan mayonaise te mengen met de vegan yoghurt, knoflook, citroensap, mosterd, edelgistvlokken en kappertjes.
  • Meng de dressing met de sla, kikkererwten en cherrytomaatjes.
  • Bestrooi met de vegan Parmezaanse kaas en serveer.

Wil je nog meer Amerikaanse recepten zien? Kijk eens hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Simone

    Wat een heerlijk recept weer!!

    29 juli 2020 at 14:32
  • reageer