Met deze 3 plantaardige ontbijtjes zorg je voor een lekker en goed begin van de dag: overnight oats met smoothie en granola, een gezondere versie van bananensplit met plantaardige yoghurt en fruit en een wafel met plantaardige yoghurt en een heerlijke saus van tahin en cacao.
Beleaf
Voor deze recepten heb ik de plantaardige variatie op yoghurt en plantaardige ongezoete amandelmelk zgebruikt. Ze zijn sojavrij en verkrijgbaar bij Albert Heijn. Klik hier om meer te lezen over de lekkere producten van Beleaf!
De hoeveelheden van de recepten hieronder zijn voor 1 persoon.
Overnight oats met smoothie en granola
Overnight oats met smoothie en granola
De overnight oats maak je de avond van tevoren.
Ingrediënten
overnight oats
- 30 gram havermout
- 150 ml. Beleaf amandeldrink
- 1 theelepel chiazaad of lijnzaad
- zoetmiddel naar keuze zoals 1-2 theelepels agavesiroop
smoothie
- 75 gram bevroren rood fruit
- 1/2 bevroren banaan
- 100 ml. Beleaf amandeldrink
toppings
- 2 eetlepels granola
- vers fruit en munt als garnering
Bereidingswijze
overnight oats
Meng de ingrediënten en zet een nacht in de koelkast.
smoothie
Meng de ingrediënten in een blender en schenk over de overnight oats. Garneer met toppings naar keuze en serveer.
Bananensplit met plantaardige yoghurt en fruit
Bananensplit met plantaardige yoghurt en fruit
- Genoeg voor: 1 persoon 1x
Ingrediënten
- 1 banaan
- 100 gram Beleaf plantaardige variatie op yoghurt
- vers fruit naar keuze zoals blauwe bessen en aardbeien
- nougatine, optioneel of een zoetmiddel naar keuze zoals agavesiroop of rietsuiker
Bereidingswijze
- Snij de banaan in de lengte doormidden en leg beide helften op een bord of in een kom.
- Schep de plantaardige yoghurt tussen de twee banaanhelften.
- Garneer met toppings naar keuze en serveer.
Wafel met plantaardige yoghurt en tahin-cacao saus
Wafel met plantaardige yoghurt en tahin-cacao saus
- Genoeg voor: 1 persoon 1x
Ingrediënten
- 1 wafel bereid naar dit recept, zonder de blauwe bessen
- een paar eetlepels Beleaf plantaardige variatie op yoghurt
- 1 eetlepel vloeibare tahin
- 1–2 theelepels cacaopoeder
- nougatine, optioneel
Bereidingswijze
- Bereid de wafel in een wafelijzer.
- Meng de tahin met de cacaopoeder.
- Schep de plantaardige yoghurt op de wafel en garneer met de tahin-cacao saus en nougatine en serveer.
Dit artikel is in samenwerking met Beleaf tot stand gekomen.
geen reacties