Deze koekjes kwam ik onlangs tegen via Pinterest, je maakt ze met slechts 4 ingrediënten. Is dat nou lekker? Ik heb het geprobeerd. Het antwoord is een volmondige ja!
Eerst dacht ik dat de koekjes finaal waren mislukt want de koekjes bleven zacht tijdens het bakken. Ik besloot ze af te laten koelen om te zien wat er gebeurde: en ja hoor, gelukkig werden ze hard. Niet keihard, niet zacht: een beetje chewy en helemaal perfect. Dus mocht je ze maken wees gewaarschuwd: laat ze eerst afkoelen én weet waar je aan begint. Het is echt heel moeilijk om hier vanaf te blijven.
Ingrediënten voor ongeveer 24 stuks
1 cup/240 gram pindakaas
1 cup/200 gram suiker
1 rijpe banaan
1 teaspoon baking soda
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten, eventueel met een mixer, bij mij ging het prima met een pollepel. Plaats kleine balletjes deeg op het bakpapier en druk iets plat. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze lopen uit tijdens het bakken. Bak de koekjes voor 8 – 10 minuten. Laat helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt. Herhaal tot het deeg op is en alle koekjes gebakken zijn.
Kerstkransjes van bladerdeeg en pesto: een crowd pleaser en zo feestelijk om op tafel te zetten met de feestdagen. Makkelijk te veganizen door de juiste pesto te kiezen, die daarvoor de tips hieronder ...
Dat ook zonder veel ingrediënten iets heel lekker kan zijn, bewijzen deze koekjes maar weer. Hier heb je slechts 2 dingen voor nodig: 1 banaan en geraspte kokos. That's it! Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de koekjes worden. Ideaal als verantwoorde snack in de lunchbox! ...
Superyummy kiwi hapjes met chocolade en geroosterde kokos. In een mum van tijd klaar maar met een feestelijk effect! Lekker als snack of bij een bolletje ijs als dessert ...
Mis je ook wel eens een crunchy bite in bijvoorbeeld je kommetje yoghurt met fruit of over een bolletje ijs? Probeer dan eens deze knapperige quinoa. Voedzaam, lekker én ideaal om restjes quinoa mee te gebruiken ...
Vannacht is de koudste herfstnacht van deze eeuw gemeten. Brrrr! Het ideale moment om je op te warmen aan dit lekkere pittige drankje met anijs en kaneel. Makkelijk vegan te maken door de melk te vervangen door plantaardige melk naar keuze, zoals bijvoorbeeld amandelmelk ...
Bark: het klinkt een beetje apart. Maar laat je niet afschrikken door de benaming van deze Amerikaanse lekkernij! Chocolade/candy bark is een dunne plak chocolade gevuld/getopt met allerlei fruit, noten en/of snoepgoed. Bark is ook het Engelse woord voor schors en zo kwam de lekkernij ooit aan de naam. In ...
Een heerlijke én verantwoorde snack die je eenvoudig klaar maakt: dadels gevuld met amandel en omhuld met chocolade. Ik gebruikte de 85% cacao pure chocolade van Hands Off my Chocolate, maar je kunt natuurlijk iedere chocolade gebruiken die je wilt. Feit is wel dat hoe hoger het percentage cacao, hoe ...
Sinds een poosje is er geen ontkomen aan: matcha is hot. Het komt terug in steeds meer producten, van matcha koekjes tot matcha ijs en ook bij veel koffiehuizen als Starbucks kun je terecht voor een matcha latte. Eén van de Starbucks najaarsspecials is nu zelfs de citrus mint green tea ...
Heel makkelijk om te maken met maar 4 ingrediënten, onwijs lekker en ze zien er gewoon leuk uit: kaneelkoekjes in de vorm van Mickey! Natuurlijk kun je ook een andere vorm maken als je geen Mickey uitsteker hebt, maar ik vond deze zo leuk staan! ...
Ik heb hier een mengsel van gebruikt van ‘gewone’ pindakaas en 100% pindakaas, half half. Ik denk wel dat het gaat lukken met alleen 100% pindakaas, het wordt alleen wat plakkeriger om te verwerken.
ik heb ze net zelf gemaakt ik gebruikte riet suiker met een klein beetje kristal suiker omdat ik net tekort kwam ook had ik 12 gr minder pindakaas maar ze zijn heel goed gelukt en super lekker (:
4 reacties
Welke pindakaas heb je hiervoor gebruikt? Heb het ooit wel met calve gemaakt en ei, maar vroeg me af of dit met 100%pindakaas ook zou lukken!
28 februari 2018 at 09:23Ik heb hier een mengsel van gebruikt van ‘gewone’ pindakaas en 100% pindakaas, half half. Ik denk wel dat het gaat lukken met alleen 100% pindakaas, het wordt alleen wat plakkeriger om te verwerken.
28 februari 2018 at 13:41ik heb ze net zelf gemaakt ik gebruikte riet suiker met een klein beetje kristal suiker omdat ik net tekort kwam ook had ik 12 gr minder pindakaas maar ze zijn heel goed gelukt en super lekker (:
30 juni 2019 at 16:22Goed om te horen! 🙂
9 juli 2019 at 10:19