Deze koekjes kwam ik onlangs tegen via Pinterest, je maakt ze met slechts 4 ingrediënten. Is dat nou lekker? Ik heb het geprobeerd. Het antwoord is een volmondige ja!
Eerst dacht ik dat de koekjes finaal waren mislukt want de koekjes bleven zacht tijdens het bakken. Ik besloot ze af te laten koelen om te zien wat er gebeurde: en ja hoor, gelukkig werden ze hard. Niet keihard, niet zacht: een beetje chewy en helemaal perfect. Dus mocht je ze maken wees gewaarschuwd: laat ze eerst afkoelen én weet waar je aan begint. Het is echt heel moeilijk om hier vanaf te blijven.
Ingrediënten voor ongeveer 24 stuks
1 cup/240 gram pindakaas
1 cup/200 gram suiker
1 rijpe banaan
1 teaspoon baking soda
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten, eventueel met een mixer, bij mij ging het prima met een pollepel. Plaats kleine balletjes deeg op het bakpapier en druk iets plat. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze lopen uit tijdens het bakken. Bak de koekjes voor 8 – 10 minuten. Laat helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt. Herhaal tot het deeg op is en alle koekjes gebakken zijn.
Probeer eens deze groentechips in plaats van die met aardappel. Omdat ze in de oven worden gebakken zijn ze een stuk beter voor de lijn en je krijgt er meteen wat extra groenten door binnen! ...
Sinaasappelschillen? Die gooi je toch weg, right? Ja, dat dacht ik dus ook. Tot ik erachter kwam dat je ze heel makkelijk om tot toveren tot een lekkernij dat je gerust snoep kunt noemen: gesuikerde sinaasappelschil of in het Engels: candied orange peels. Leuk om cadeau te doen! Na het inkoken ...
Voor veel dingen geldt: zelf maken is zoveel lekkerder. En dat gaat zeker op voor deze pitabroodjes. Deze broodjes zijn heerlijk: luchtig van binnen en dun en krokant van buiten. Het is niet veel werk, hou er alleen rekening mee dat het deeg 4 uur moet rijzen voor je er ...
Vele jaren geleden proefde ik voor het eerst de combinatie pindakaas en chocolade tijdens een vakantie in Amerika. Daar is het peanut butter chocolate everything, zoals in de bekende Reese's Peanut Butter Cups: platte ronde schijven chocolade gevuld met pindakaas. Zo lekker! Ik besloot ze thuis na te maken en dat ...
Dit geniale recept voor een gezonde versie van cinnamon buns, oftewel kaneelbroodjes kwam onlangs voorbij op Pinterest. Zodra ik het zag wilde ik het meteen proberen: wat een goed idee, zou dit lekker zijn? ...
Eén van mijn favoriete drankjes is chai tea latte. Ooit voor het eerst geproefd bij Starbucks en sindsdien ben ik er dol op en heb ik vele versies gemaakt zoals deze. Deze chai latte maak je snel en is goed voor 2 flinke mokken ...
Een eenvoudige maar lekkere én romantische snack of onderdeel van het Valentijnsontbijt: hartjes van bladerdeeg met aardbeienjam! Natuurlijk kun je ook variëren met andere soorten jam ...
Weinig zo lekker als op de bank een grote schaal popcorn wegeten bij een spannende serie of film. In de supermarkt kun je terecht voor vele soorten kant en klare popcorn en van die papieren zakken die je in de magnetron kunt doen. Geloof me: heb je eenmaal zelf popcorn ...
Ik heb hier een mengsel van gebruikt van ‘gewone’ pindakaas en 100% pindakaas, half half. Ik denk wel dat het gaat lukken met alleen 100% pindakaas, het wordt alleen wat plakkeriger om te verwerken.
ik heb ze net zelf gemaakt ik gebruikte riet suiker met een klein beetje kristal suiker omdat ik net tekort kwam ook had ik 12 gr minder pindakaas maar ze zijn heel goed gelukt en super lekker (:
4 reacties
Welke pindakaas heb je hiervoor gebruikt? Heb het ooit wel met calve gemaakt en ei, maar vroeg me af of dit met 100%pindakaas ook zou lukken!
28 februari 2018 at 09:23Ik heb hier een mengsel van gebruikt van ‘gewone’ pindakaas en 100% pindakaas, half half. Ik denk wel dat het gaat lukken met alleen 100% pindakaas, het wordt alleen wat plakkeriger om te verwerken.
28 februari 2018 at 13:41ik heb ze net zelf gemaakt ik gebruikte riet suiker met een klein beetje kristal suiker omdat ik net tekort kwam ook had ik 12 gr minder pindakaas maar ze zijn heel goed gelukt en super lekker (:
30 juni 2019 at 16:22Goed om te horen! 🙂
9 juli 2019 at 10:19