Pindakaas maple fudge

Lekker: blokjes fudge met pindakaas en maple syrup, je maakt deze lekkernij met maar 4 ingrediënten!

Ingrediënten voor ongeveer 25 blokjes
100 gram kokosolie
2 tablespoons cacaopoeder
200 gram pindakaas *
3 tablespoons maple syrup

* het  liefst 100% pindakaas, die wat meer vloeibaar is. Met of zonder stukjes noot, dat is aan jou! Ik koos voor pindakaas met stukjes voor een lekkere bite!

Bereidingswijze
Smelt de kokosolie in een steelpan en haal van het vuur. Roer de cacaopoeder er door en vervolgens de pindakaas en maple syrup. Bekleed een vierkant bakje of schaal van ongeveer 15 cm. x 15. cm. met bakpapier en schenk het mengsel er in. Zet een half uurtje in de vriezer en snij vervolgens in blokjes. Bewaar in de koelkast: ze smelten bij warm weer!

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Meringues gemaakt van het vocht uit een blik kikkererwten ook wel aquafaba genoemd

Vegan aquafaba meringues

Gooi het vocht uit een blik kikkererwten niet weg: je kunt er heerlijke dingen mee maken. Wat dacht je van meringue? In dit artikel laat ik je zien hoe je ze maakt met het vocht dat ook wel aquafaba wordt genoemd. Hartstikke makkelijk, het kost je alleen wat geduld aangezien ...
wortelzalm, zalm van wortel, winterwortel zalm, vegan, veganistische zalm, plantaardig, plantbased, vegan vis

Wortelzalm

Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Vegan kaasfondue

Vegan kaasfondue

Kaasfondue als veganist? Geen probleem! Deze plantaardige versie staat in weinig tijd op tafel en is hartstikke lekker! Voor deze kaasfondue gebruikte ik plantaardige geraspte kaas als basis ...
Havermout - bananen muffins

Havermout – bananen muffins

Deze muffins zijn naast tussendoortje heel geschikt als ontbijt-to-go. Ze bestaan uit slechts een handvol ingrediënten, zijn voedzaam en vullen goed en je kunt er allerlei kanten mee op qua toppings en mix-ins ...
TikTok ontdekkingen #18: pasta chips

TikTok ontdekkingen #18: pasta chips

Deze pasta chips kwam vele malen voorbij in mijn For You pagina op TikTok. Om eerlijk te zijn had ik er een hard hoofd in, zou dit echt lekker zijn? Tijd om het uit te proberen! Ik maakte het met twee soorten pasta en met twee soorten vegan kaas ...
Mini pizza's met plantaardige kaas

Mini pizza’s met plantaardige kaas

Deze heerlijke mini pizaatjes maak je heel eenvoudig zelf. Lekker met alleen geraspte plantaardige kaas maar je kunt ook eindeloos variëren met toppings, ik gebruikte plantaardige geraspte kaas, olijven en tomaatjes, maar wat dacht je van artisjok, champignons, kappertjes of geroosterde paprika? Ideaal om restjes mee op te maken! ...
TikTok ontdekkingen #17: pittige pinda noodles

TikTok ontdekkingen #17: pittige pinda noodles

Dat je met een paar ingrediënten iets heel lekkers kunt maken bewijst dit recept voor pittige noodles wel dat ik op TikTok tegen kwam. Heel eenvoudig om te maken en zo lekker! Ik maakte ook een gezondere versie die koolhydraatarm is ...
TikTok ontdekkingen #16: gebakken radijs

TikTok ontdekkingen #16: gebakken radijs

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer werd ik heel enthousiast van een TikTok filmpje van een vrouw die radijsjes bakte en beweerde dat het op gebakken aardappeltjes leek. Dat wilde ...
TikTok ontdekkingen #15: chickpea bark

TikTok ontdekkingen #15: chickpea bark

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. In dit deel probeer ik een lekkernij genaamd chickpea bark dat bestaat uit geroosterde kikkererwten en chocolade. En is dat lekker? Jazeker! ...
TikTok ontdekkingen #14: mandarijn sorbetijs

TikTok ontdekkingen #14: mandarijn sorbetijs

In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer is dat mandarijn sorbetijs waar je slechts één ingrediënt voor nodig hebt: mandarijn! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer