Afdrukken

Patatje vegan stoofvlees

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 2 blikken jackfruit (let op: niet jackfruit op siroop maar de versie waar ‘in brine’ op staat)
  • peper
  • zout
  • bloem
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • snuf tijm
  • 1 wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 350 ml. tot 500 ml. groentebouillon
  • klein blikje tomatenpuree
  • flinke scheut sojasaus
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • patat

Bereidingswijze

  • Spoel de jackfruit in een vergiet af en laat uitlekken. Snij de harde stukken er vanaf, ik hield ongeveer van 2 blikken zo’n 500 gram over. Trek de jackfruit uit elkaar met twee vorken, niet te fijn, er mogen best stukken jackfruit in het stoofvlees zitten in plaats van alleen draadjes.
  • Doe de jackfruit in een kom en bestrooi met peper en zout en wat bloem. Schudt goed heen en weer zodat alle stukjes jackfruit gelijkmatig bedekt zijn.
  • Verhit wat olie in een ruime pan. Bak de jackfruit een paar minuten tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en zet apart.
  • Voeg een klein beetje olie toe en bak de ui en knoflook tot ze zacht worden. Voeg de tijm toe en bak even mee. Voeg dan de wortel toe en bak tot die ook zacht geworden is.
  • Voeg de jackfruit toe.
  • Giet de bouillon erbij, begin met ongeveer 350 ml.
  • Voeg de tomatenpuree en een flinke scheut sojasaus toe en roer alles goed door.
  • Verkruimel de ontbijtkoek en voeg dit toe, roer alles goed door en laat tien minuutjes op een laag vuur pruttelen.
  • Bereid ondertussen de patat.
  • Voeg eventueel de rest van de bouillon toe.
  • Schep het stoofvlees over de patat en serveer.