Pasteibakjes

Wist je dat je pasteibakjes in een handomdraai zelf kunt maken? Lekker met zelfgemaakte champignon ragout!

Afdrukken

Pasteibakjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • plantaardige melk om te bestrijken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en leg de lappen als een vierkant overlappend tegen elkaar. Druk de naden goed aan en rol iets uit met een deegroller.
  • Steek 10 rondjes uit met een uitsteker van 7 cm. Hou twee apart en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de randen ervan met de plantaardige melk.
  • Steek uit de rest van de rondjes het midden uit met een kleinere uitsteker van 4 cm. doorsnede. Hou twee van deze rondjes apart, dit zijn de dekseltjes van de pasteibakjes.
  • Leg er een ring bladerdeeg op elk rondje op de bakplaat. Bestrijk met plantaardige melk en leg weer een ring er op en bestrijk met plantaardige melk en ga zo door tot de ringen op zijn.
  • Bestrijk ook de twee kleine dekseltjes met plantaardige melk en leg deze los op de bakplaat naast de pasteibakjes.
  • Bak ze voor ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Vul met ragout of een vulling naar keuze.

Notities

  • Je hebt uitstekers van 7 cm. en 4 cm. nodig maar je kunt ook iets gebruiken wat ongeveer dat formaat heeft, ik gebruikte een serveerring van 7 cm. en een leeg mini jampotje.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

  • Reply Daphne

    Heel leuk en best simpel om ze zelf te maken. Je moet er even op komen.

    29 december 2016 at 14:05
  • Reply Gerard

    Bladerdeeg wordt toch gemaakt met boter? Is dit dan wel vegan?

    24 november 2020 at 09:26
    • Reply Suzanne

      Dat is bladerdeeg met roomboter, gelukkig bestaat er ook bladerdeeg die plantaardig is.

      24 november 2020 at 10:24

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star