Pasta met rode pesto en groenten

Deze pasta staat snel op tafel, de oven doet het meeste werk, het is heel erg lekker én je kunt volop variëren met groenten. En hou je over, dan is het de volgende dag ook heel geschikt om koud te eten als lunch salade!

Rode pesto

Pesto wordt meestal gemaakt met (schapen)melk en/of Parmezaanse kaas. Gelukkig zijn er een aantal heel lekkere vegan varianten, in zowel groene als rode versie. Voor deze pasta kun je kiezen uit vegan rode pesto van bijvoorbeeld het huismerk van Jumbo, Albert Heijn en van het merk Puro die verkrijgbaar is bij Albert Heijn.

Vegan geraspte mozzarella

En ook geraspte mozzarella is er in veganistische vorm, het aanbod daarvan groeit! Ik krijg vaak de vraag welke het lekkerste is. Smaken verschillen natuurlijk, maar persoonlijk vind ik de geraspte vegan mozzarella van het huismerk van Albert Heijn die sinds kort te koop is lekker, voor deze pasta heb ik deze gebruikt. Deze smelt heel goed in een gerecht als deze en is betaalbaar. Verder kan ik je de geraspte vegan mozzarella van Nurishh aanraden, deze is ook smakelijk, smelt goed net als die van Violife. De kazen van Nurishh kun je kopen bij Albert Heijn en die van Violife in de meeste supermarkten.

Groente variaties

Ik heb nu gekozen voor broccoli, cherrytomaatjes en rode paprika, maar je kunt volop variëren met wat je in huis hebt, in de aanbieding/het seizoen is of wat op moet, zoals:

  • courgette
  • champignons
  • rode ui
  • erwten
  • wortel
  • bloemkool
  • prei
  • maïs

Afdrukken

Pasta met rode pesto en groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram pasta naar keuze
  • 400 gram broccoli
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode paprika
  • scheutje olijfolie
  • 1/2 potje rode pesto, of meer naar smaak
  • vegan geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes, de rode paprika in kleine stukjes en snij de cherrytomaatjes in kwarten.
  • Meng de groenten met een scheutje olijfolie en spreidt over een bakplaat.
  • Rooster de groenten in ongeveer 15 – 20 minuten.
  • Giet de pasta af, roer de geroosterde groenten, pesto en vegan geraspte mozzarella door.
  • Serveer eventueel met extra vegan mozzarella om over de pasta te strooien.
  • Koud ook lekker als pastasalade!
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star