Pannenkoeken zonder ei

Pannenkoeken kun je prima bakken zonder ei te gebruiken. Je kunt ze vervangen door bijvoorbeeld No-Egg te gebruiken zoals ik hier deed, maar ik heb ze nu een keer geprobeerd zonder ei of ei vervanger en het smaakt prima! Lekker met maple syrup of jam. 

Afdrukken

Pannenkoeken zonder ei

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 200 ml. plantaardige melk
  • olie of plantaardige boter om in te bakken

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met de bakpoeder en het zout.
  • Schenk de melk erbij en meng met een garde tot een glad beslag.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan en schenk een kwart van het beslag in de pan en bak aan beide kanten goudbruin.
  • Herhaal met de rest van het beslag.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Vegan sesam strooikaas

Vegan sesam strooikaas

Dit is een heerlijke plantaardiger vervanger voor Parmezaanse kaas over pasta's en salades.  ...
Lees verder
Supersnel en healthy vegan frambozen yoghurtijs

Supersnel en healthy vegan frambozen yoghurtijs

Supersnel vegan frambozen ‘yoghurt’ ijs waar je maar twee ingrediënten en een blender of keukenmachine voor nodig hebt. Heel verantwoord en hartstikke lekker!  ...
Lees verder
Broodjes van de BBQ of tosti ijzer (3 ingrediënten!)

Broodjes van de BBQ of tosti ijzer (3 ingrediënten!)

Je komt wel eens van die recepten tegen die zo ontzettend simpel maar tegelijkertijd zo geniaal zijn: dit is er zo één. Wat een ontdekking! Ik kwam dit recept tegen op de website van Albert Heijn en had er eerlijk gezegd een hard hoofd in. Broodjes met 3 ingrediënten. Geen ...
Lees verder
Gebakken oesterzwammen

Gebakken oesterzwammen

Gebakken oesterzwammen, supersimpel maar zo smaakvol! Bak oesterzwammen om en om in wat olijfolie in een koekenpan tot ze bruin kleuren. Bestrooi met peper en zout ...
Lees verder
Healthy Nutella (3 ingrediënten!)

Healthy Nutella (3 ingrediënten!)

Deze Nutella heb ik afgelopen week gemaakt en liet ik alvast voorbij komen op mijn Instagram Stories. Mijn inbox stroomde vol: wat is het recept! Deel het recept, please! Nou, hier is 'ie dan. Maak het vooral, want het is superlekker en heel verantwoord.  ...
Lees verder
Blendtec blender + zelfgemaakte amandelmelk

Blendtec blender + zelfgemaakte amandelmelk

Wanneer je mijn stories volgt op Instagram had je het vast al gezien: sinds ongeveer een week staat deze beauty in onze keuken! Deze Blendtec blender is wel de blender der blenders te noemen met zijn krachtige vermogen van 2200 watt en de verschillende bijzondere mogelijkheden. In dit artikel vertel ...
Lees verder
Chocoladekoekjes met aardbei en kokos

Chocoladekoekjes met aardbei en kokos

Dit is alweer de derde week van de LKKRDR Challenge waar ik met wateetjedanwel.nl aan mee doe! Had je gezien dat mijn recept van vorige week het winnende recept is geworden? Daar ben ik zo trots op! Check it out! Ook deze week kreeg ik weer een tas met ingrediënten ...
Lees verder
Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

Crêpes met amandelyoghurt en blauwe bessen

Voor deze eenvoudige crêpes heb je maar een paar ingrediënten nodig. Wat een heerlijk begin van de dag! ...
Lees verder
Ananas ijs (2 ingrediënten!)

Ananas ijs (2 ingrediënten!)

Je bent vast al bekend met bananenijs: bananen in de keukenmachine of blender, scheutje plantaardige melk erbij en voilá: heerlijk romig ijs. Maar wist je dat dit ook prima met ananas kan? Leuk om te serveren in doormidden gesneden ananas, steek er wat lepels in en zet op tafel. Een ...
Lees verder
Hummus van witte bonen en zongedroogde tomaten

Hummus van witte bonen en zongedroogde tomaten

Een stevige hummus op basis van witte bonen en zongedroogde tomaten. Vol smaak en binnen enkele minuten klaar!  ...
Lees verder
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Patricia

    Heb jij ook een kookboek?

    3 september 2019 at 10:10
    • Reply Suzanne

      Nee, maar zou me wel fantastisch lijken! 😀 <3

      3 september 2019 at 10:41

    reageer