Afdrukken

Pannenkoek met appel

Ingrediƫnten

Scale
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 200 ml. plantaardige melk zoals ongezoete amandelmelk
  • plantaardige margarine, om te bakken
  • 1/2 appel
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, bakpoeder, zout, suiker en plantaardige melk met een garde tot een beslag.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakken.
  • Smelt wat plantaardige margarine in een koekenpan en verdeel plakjes appel in de pan naast, leg ze naast elkaar.
  • Bak de plakjes appel kort aan beide kanten tot ze iets beginnen te kleuren.
  • Schenk er beslag over tot de bodem is bedekt.
  • Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en draai ‘m dan met een spatel voorzichtig om en bak aan de andere kant ook goudbruin.
  • Serveer naar smaak met poedersuiker.