Pannenkoek met appel
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 2 stuks 1x
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- mespuntje zout
- 1 eetlepel suiker
- 200 ml. plantaardige melk zoals ongezoete amandelmelk
- plantaardige margarine, om te bakken
- 1/2 appel
- poedersuiker
- Meng de bloem, bakpoeder, zout, suiker en plantaardige melk met een garde tot een beslag.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakken.
- Smelt wat plantaardige margarine in een koekenpan en verdeel plakjes appel in de pan naast, leg ze naast elkaar.
- Bak de plakjes appel kort aan beide kanten tot ze iets beginnen te kleuren.
- Schenk er beslag over tot de bodem is bedekt.
- Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en draai ‘m dan met een spatel voorzichtig om en bak aan de andere kant ook goudbruin.
- Serveer naar smaak met poedersuiker.