Ouderwetse komkommersalade

Deze salade is een bijgerecht dat vroeger door vele moeders in Nederland op tafel werd gezet. Mijn eigen moeder maakte het steevast wanneer we bloemkool aten, met gekookte aardappelen en worst. In dit artikel laat ik je zien hoe eenvoudig je deze frisse salade zelf kunt maken!

En toch he… zo lekker als mijn moeder het maakte, zal mijn versie helaas nooit worden. Kreeg jij deze salade vroeger ook wel eens bij het avondeten op je bord?

Ingrediënten voor 4 porties
1 komkommer, geschild en geraspt
1/2 witte ui, gesnipperd
4 eetlepels witte azijn
2 eetlepels suiker

Bereidingswijze
Meng de ingrediënten in een kom. Laat een kwartiertje intrekken. Lekker bij gekookte aardappelen en bloemkool. Vegan worst kon ik helaas niet zo gauw vinden dus probeerde at ik er een bonenburger bij. Erg lekker!

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Pesto kerstkransjes

Pesto kerstkransjes

Kerstkransjes van bladerdeeg en pesto: een crowd pleaser en zo feestelijk om op tafel te zetten met de feestdagen. Makkelijk te veganizen door de juiste pesto te kiezen, die daarvoor de tips hieronder ...
Banaan kokoskoekjes (2 ingrediënten!)

Banaan kokoskoekjes (2 ingrediënten!)

Dat ook zonder veel ingrediënten iets heel lekker kan zijn, bewijzen deze koekjes maar weer. Hier heb je slechts 2 dingen voor nodig: 1 banaan en geraspte kokos. That's it! Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de koekjes worden. Ideaal als verantwoorde snack in de lunchbox!  ...
After dinner mints

After dinner mints

Of before dinner, dat kan natuurlijk ook. Want deze chocolade muntblaadjes zijn zalig. Een natuurlijke versie van After Eight! ...
Kiwi bites met chocolade en geroosterde kokos

Kiwi bites met chocolade en geroosterde kokos

Superyummy kiwi hapjes met chocolade en geroosterde kokos. In een mum van tijd klaar maar met een feestelijk effect! Lekker als snack of bij een bolletje ijs als dessert ...
Crispy quinoa topping

Crispy quinoa topping

Mis je ook wel eens een crunchy bite in bijvoorbeeld je kommetje yoghurt met fruit of over een bolletje ijs? Probeer dan eens deze knapperige quinoa. Voedzaam, lekker én ideaal om restjes quinoa mee te gebruiken ...
Chocolademelk met kaneel en steranijs

Chocolademelk met kaneel en steranijs

Vannacht is de koudste herfstnacht van deze eeuw gemeten. Brrrr! Het ideale moment om je op te warmen aan dit lekkere pittige drankje met anijs en kaneel. Makkelijk vegan te maken door de melk te vervangen door plantaardige melk naar keuze, zoals bijvoorbeeld amandelmelk ...
Fruit en noten bark

Fruit en noten bark

Bark: het klinkt een beetje apart. Maar laat je niet afschrikken door de benaming van deze Amerikaanse lekkernij! Chocolade/candy bark is een dunne plak chocolade gevuld/getopt met allerlei fruit, noten en/of snoepgoed. Bark is ook het Engelse woord voor schors en zo kwam de lekkernij ooit aan de naam. In ...
Choco amandel dadels

Choco amandel dadels

Een heerlijke én verantwoorde snack die je eenvoudig klaar maakt: dadels gevuld met amandel en omhuld met chocolade. Ik gebruikte de 85% cacao pure chocolade van Hands Off my Chocolate, maar je kunt natuurlijk iedere chocolade gebruiken die je wilt. Feit is wel dat hoe hoger het percentage cacao, hoe ...
Matcha latte

Matcha latte

Sinds een poosje is er geen ontkomen aan: matcha is hot. Het komt terug in steeds meer producten, van matcha koekjes tot matcha ijs en ook bij veel koffiehuizen als Starbucks kun je terecht voor een matcha latte. Eén van de Starbucks najaarsspecials is nu zelfs de citrus mint green tea ...
Mickey's kaneelkoekjes (met maar 4 ingrediënten!)

Mickey’s kaneelkoekjes (met maar 4 ingrediënten!)

Heel makkelijk om te maken met maar 4 ingrediënten, onwijs lekker en ze zien er gewoon leuk uit: kaneelkoekjes in de vorm van Mickey! Natuurlijk kun je ook een andere vorm maken als je geen Mickey uitsteker hebt, maar ik vond deze zo leuk staan! ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer