Ouderwetse komkommersalade

Deze salade is een bijgerecht dat vroeger door vele moeders in Nederland op tafel werd gezet. Mijn eigen moeder maakte het steevast wanneer we bloemkool aten, met gekookte aardappelen en worst. In dit artikel laat ik je zien hoe eenvoudig je deze frisse salade zelf kunt maken!

En toch he… zo lekker als mijn moeder het maakte, zal mijn versie helaas nooit worden. Kreeg jij deze salade vroeger ook wel eens bij het avondeten op je bord?

Ingrediënten voor 4 porties
1 komkommer, geschild en geraspt
1/2 witte ui, gesnipperd
4 eetlepels witte azijn
2 eetlepels suiker

Bereidingswijze
Meng de ingrediënten in een kom. Laat een kwartiertje intrekken. Lekker bij gekookte aardappelen en bloemkool. Vegan worst kon ik helaas niet zo gauw vinden dus probeerde at ik er een bonenburger bij. Erg lekker!

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Kiwi munt agua fresca

Kiwi munt agua fresca

Heb je wel eens gehoord van de Latijns-Amerikaanse drank Agua Fresca? Het betekent letterlijk in het Spaans 'koele waters' en wordt vooral veel in Mexico gedronken. Het bestaat uit fruit, limoen of citoensap, water en agave siroop. Heel verfrissend en gezond en je kunt er eindeloos mee variëren ...
Abrikozen met chocolade en pistachenootjes

Abrikozen met chocolade en pistachenootjes

Simpel maar oh zo lekker. En hoe leuk staat dit op tafel als hapje tijdens een high tea? Ook lekker als extraatje in de lunchtrommel! ...
Vegan bananenpannenkoekjes (4 ingrediënten!)

Vegan bananenpannenkoekjes (4 ingrediënten!)

Heel lekkere en gezonde pannenkoekjes die je maakt met maar 4 ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. En ook nog eens vegan! ...
Vegan vanille toetje

Vegan vanille toetje

Supersnel en superlekker vegan toetje! ...
Rijstwafel met pindakaas en banaan

Rijstwafel met pindakaas en banaan

Eenvoudig maar oh zo lekker: een rijstwafel belegd met pindakaas, banaan en kaneel. Ik vind zelf de 100% pindakaas het lekkerst, deze bestaat zoals de naam al doet niets anders dan pinda's ...
Tostones

Tostones

Wat een lekkere ontdekking: tostones! Dit zijn gefrituurde plakken bakbanaan die gezouten als chips worden gegeten of bij de maaltijd. Ook worden ze in sommige landen als hapje gegeten, belegd met bijvoorbeeld kaas of vlees. In plaats van de traditionele frituurpan gebruikte ik een laagje kokosolie om de tostones in te ...
Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafel met amandelpasta, aardbei en kokos

Rijstwafels saai? Welnee! Je moet ze alleen wel lekker beleggen. Wat dacht je van deze fruitige wafel belegd met amandelpasta (of andere notenpasta), verse aardbei en gedroogde kokos? Superlekker! ...
Croutons

Croutons

Lekkere knapperige croutons voor over salades of in de soep: die maak je heel makkelijk zelf. En het is ook een ideale manier om oud brood mee op te maken! ...
Groentechips van rode biet, pastinaak en zoete aardappel

Groentechips van rode biet, pastinaak en zoete aardappel

Probeer eens deze groentechips in plaats van die met aardappel. Omdat ze in de oven worden gebakken zijn ze een stuk beter voor de lijn en je krijgt er meteen wat extra groenten door binnen! ...
Gesuikerde sinaasappelschillen (met bonus siroop!)

Gesuikerde sinaasappelschillen (met bonus siroop!)

Sinaasappelschillen? Die gooi je toch weg, right? Ja, dat dacht ik dus ook. Tot ik erachter kwam dat je ze heel makkelijk om tot toveren tot een lekkernij dat je gerust snoep kunt noemen: gesuikerde sinaasappelschil of in het Engels: candied orange peels. Leuk om cadeau te doen! Na het inkoken ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer