Nostalgie: pizzabroodjes met champignons

Ineens moest ik er aan terugdenken: de langwerpige pizzabroodjes uit de oven met champignons en kaas. Deze heeft mijn moeder vroeger op mijn verzoek heel wat keren voor me gekocht toen ik nog thuis woonde: ik was er dol op. Ik besloot om ze te proberen na te maken op veganistische wijze. En dat is heel goed gelukt, al zeg ik het zelf! 

Afdrukken

Nostalgie: pizzabroodjes met champignons

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 broodjes 1x
Scale

Ingrediënten

  • 1 ciabatta brood, zie notities
  • 75 gram cashewnoten, ongebrand
  • snuf zout
  • 80 ml. water
  • 1 eetlepel citroensap
  • tomatensaus, zie notities
  • handje vegan geraspte kaas, zie notities
  • scheutje olie, om in te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1/2 bakje witte champignons, in kleine stukjes gesneden
  • 1 tomaat
  • peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  • Week de cashewnoten een kwartiertje in kokend heet water zodat ze zachter worden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snij de champignons in kleine stukjes.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de knoflook en ui een minuutje. Voeg de champignons toe en bak een minuut of 5 mee tot de champignons beginnen te kleuren. Zet apart.
  • Snij de ciabatta doormidden en beide helften in 3 gelijke stukken. Je hebt nu 6 broodjes.
  • Maak vegan crème fraîche door de cashewnoten te mengen in een blender of keukenmachine met het zout, water en citroensap tot een glad mengsel.
  • Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snij de tomaat in kleine stukjes.
  • Smeer een laag tomatensaus over de broodjes.
  • Verdeel vervolgens een laag crème fraîche erover gevolgd door een laag geraspte mozzarella.
  • Verdeel de gebakken champignons erover en als laatste de blokjes tomaat.
  • Bak een minuut of 5 – 6 in de oven tot de broodjes beginnen te kleuren en de kaas begint te smelten.
  • Bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer.

Notities

  • Of koop 1 afbak ciabatta en bak deze eerst af in de oven.
  • Ik gebruikte Sofrito chunky van Heinz, maar je kunt iedere tomatensaus gebruiken die je wil.
  • Ik gebruikte de geraspte vegan mozzarella van Violife die je kunt kopen bij AH. Je kunt iedere vegan geraspte kaas gebruiken die je wil.
  • Op dit moment liggen er een paar broodjes in de vriezer als test of deze nog lekker smaken na het invriezen. Dit lees je later hier terug!

Trefwoorden: nostalgie, nostalgisch, champignonbroodjes, pizzabroodjes, vegan, veganistisch, veganizen

Nog zo’n broodje wat veel herinneringen bij me oproept is brood met gebakken tomaat met ui. Zo lekker als mijn moeder het maakte lukt me niet, maar het komt in de buurt!

Nog meer nostalgie? Kijk hier maar eens!

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer