Afdrukken

Nasi met saté van aubergine

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale

aubergine saté

  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel crispy chili olie of 1/2 theelepel rode peper vlokken
  • 2 eetlepels sojasaus

nasi

  • olijfolie om te bakken
  • 1 kleine ui ongeveer 50 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram wortel
  • 100 gram gerookte tofu
  • 50 gram maiskorrels
  • 50 gram diepvrieserwten
  • 150 gram basmatirijst
  • 1 eetlepel mirin (Japanse rijstwijn)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus

pindasaus

  • 2 eetlepels 100% pindakaas
  • 4 eetlepels plantaardige melk
  • 1 theelepel sambal oelek
  • scheut water

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruikt het liefst afgekoelde gekookte rijst van de dag ervoor.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aubergine, halveer in de lengte en snij in blokjes.
  • Meng de blokjes aubergine met sesamolie, crispy chili olie en sojasaus en laat even intrekken.
  • Verdeel de aubergine over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de aubergine ongeveer 15 minuten tot ze gekleurd en zacht zijn.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Bak de ui en knoflook een minuutje in wat olijfolie.
  • Snij wortel en gerookte tofu in kleine blokjes.
  • Voeg de wortel, gerookte tofu, maiskorrels en diepvrieserwten aan de ui en knoflook toe en bak op lager vuur een minuut of 5.
  • Voeg mirin, sesamolie en sojasaus toe en bak nog een paar minuten en roer regelmatig door.
  • Maak de pindasaus door alle ingrediënten te mengen en te verwarmen in een steelpan en voeg water toe tot het gewenste dikte heeft.
  • Serveer de nasi met de aubergine en schep de pindasaus over de aubergine.
  • Lekker met gebakken uitjes en plantaardige kroepoek.