Muesli maak je heel gemakkelijk zelf. Het voordeel hiervan is dat je veel goedkoper uit bent, je precies weet wat er wel (en niet!) in gaat en je kunt het helemaal naar jouw smaak aanpassen. Deze versie is heerlijk crunchy!
Ingrediënten voor 1 pot
1 cup/190 gram havermout
1 tablespoons/30 gram chiazaadjes
1/3 cup/55 gram amandelen, grof gehakt
1/2 teaspoon kaneel
1 eetlepel maple syrup
2 tablespoons/20 gram zonnebloempitten
2 tablespoons/20 gram gebroken lijnzaad
2 tablespoons/25 gram hennepzaad
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de havermout met chiazaadjes, amandelen en kaneel en besprenkel met de maple syrup. Meng alles goed door elkaar en bak 10 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen en doe de muesli in een kom. Meng de zonnebloempitten, gebroken lijnzaad en hennepzaad er door.
Heel lekker als topping op appelpartjes met amandelpasta!
Ideaal als lekkere snack voor bij de lunch in de broodtrommel
Tip
Leuk om cadeau te geven met het recept uitgeschreven erbij. Op zoek naar nog meer cadeau ideetjes? Kijk dan eens hieronder.
1 reactie
Ik ben ook dol op muesli, daarom vroeg ik me af, heb je een artikel waarin je je mening geeft over alle soorten vegan melk en yochurt opties die er zijn? Ben erg benieuwd
21 april 2020 at 20:09