Mijn vitamine routine onder de loep

Toen ik de stap maakte van vegetariër naar veganist, vond ik het belangrijk om me goed te laten adviseren over de vitamines die ik gebruikte. Dat is echter alweer een hele tijd geleden. Het werd tijd om weer eens te checken of de vitamines die ik slik nog wel bij mij en mijn situatie passen. En juist nu kwam ik in contact met Vitakruid. Een mooi toeval wat leidde tot een mijn eerste stappen naar een vernieuwde vitamine routine! Ik neem je de komende periode graag mee in dit proces en in dit artikel lees je de eerste stappen die ik heb gezet!

Vitamines en veganisme

Dagelijks krijg ik veel berichtjes van bezoekers van Wat eet je dan wel. Als ik een top 5 van meest gestelde vragen zou samenstellen, dan staat daar zeker de vraag ‘welke vitamines slik jij als veganist?’ in. En eigenlijk zegt dat niet heel veel, want wat ik precies slik als veganist hoeft zeker niet te betekenen dat dat ook voor anderen van belang is. Welke voedingssupplementen je nodig hebt is heel persoonlijk en hangt af van meerdere factoren zoals of je genoeg buiten komt of je rookt om maar wat voorbeelden te noemen.

Maar om je een beeld te geven is onderstaande wat ik momenteel gebruik aan voedingssupplementen:

  • vitamine B12 – deze is echter wel van belang voor veganisten in het algemeen omdat B12 voornamelijk alleen in dierlijke producten voorkomt. De kans op een tekort bij een veganistische lifestyle is dus groot.
  • vitamine D
  • ijzer
  • vegan visolie capsules met Omega-3
  • calcium met magnesium

Match

Toen ik een poosje geleden in contact kwam met Vitakruid, voelde ik meteen een match. Natuurlijk vanwege het toeval dat ik juist op dat moment aan het rondkijken was naar een manier om mijn eigen vitaminegebruik weer eens goed onder de loep te nemen. Maar ook omdat dit zo mooi aansluit bij de vele vragen over dit onderwerp die ik regelmatig krijg. Het persoonlijke contact vind ik fijn aan Vitakruid: op de website kun je vrijblijvend een vitaminetest doen en na het invullen van de vragen krijg je een advies van een orthomoleculair therapeut over welke vitamines het beste bij jouw eigen situatie passen.

Vitaminetest

De eerste stap naar mijn vernieuwde vitamine routine is dus de vitaminetest! Dat heb ik inmiddels gedaan, het invullen van de test duurt een paar minuten en je krijgt meteen het advies te zien. Deze wordt daarna ook naar je mailadres gestuurd. Het advies dat je krijgt is overzichtelijk: er staat beknopt bij ieder product waarom het je  wordt aangeraden. En daar blijft het niet bij want bij Vitakruid zijn meerdere orthomoleculair therapeuten werkzaam die klaar staan om jouw vragen te beantwoorden en extra toelichting te geven op de supplementen. Dat persoonlijke contact met professionals is iets waar ik veel behoefte aan heb bij iets belangrijks als mijn vitaminegebruik! En allemaal geheel vrijblijvend, je bent tot niets verplicht! En ook fijn: na het invullen van de test ontvang je 8% korting op het adviesplan dat je krijgt. Het adviesplan krijg je van de orthomoleculair therapeut die de resultaten van jouw vitaminetest goed bekijkt. Het adviesplan bestaat uit de supplementen van Vitakruid die bij jou en jouw situatie passen en onderbouwd in duidelijke taal waarom dat zo is.

Advies van orthomoleculair therapeut

Na het lezen van de uitkomst van de vitaminetest die ik ook met je zal delen binnenkort, had ik nog een aantal vragen, hieronder zie je welke onder andere.

Deze heb ik gesteld via de website aan één van de orthomoleculair therapeuten via de button in de mail, maar dit kan ook via de website.

Na het versturen van je vraag of vragen krijg je binnen 48 uur antwoord. Mijn vragen werden ruim binnen dat tijdvak per mail helder beantwoord en goed onderbouwd. Hier had ik zelf voor nu voldoende aan en ik had geen vragen meer, maar je kunt als je wil ook telefonisch contact opnemen met het team van Vitakruid. Erg prettig! Ik vind het een heel goede eerste stap om mijn vernieuwde vitamineroutine mee vast te stellen. Zeker voor startende veganisten is dit een ideaal middel om je te oriënteren, niet iedereen beseft zich dat je tekorten op kunt lopen. Je kunt er natuurlijk altijd nog voor kiezen om aanvullend vervolgonderzoek te doen of je voedingspatroon aan te passen bijvoorbeeld.

Benieuwd

Ik voel mij over het algemeen momenteel lichamelijk prima. Ik slaap doorgaans goed, ik ben overdag uitgerust en heb geen heftige klachten. Nu besef ik me dat bij het gebruik van supplementen je na een paar weken nog geen grote verschillen kunt verwachten. Want net als met vitamine tekorten die kunnen ontstaan in de loop der tijd, heeft het lichaam ook de tijd nodig om die weer aan te vullen. Ik ben echter wel benieuwd of ik over een paar maanden verschillen zal merken. Ik kijk er naar uit om jullie mee te nemen in het onderzoeken van mijn vitamine gebruik, het advies van de orthomoleculair therapeut en welke producten ik precies zal gebruiken. En vooral: de kennis die ik hierbij zal opdoen en jullie in samenwerking met Vitakruid kan helpen met vragen over dit onderwerp. Want vitamines is een thema dat veel volgers van Wat eet je dan wel bezighoudt!

Over Vitakruid

Vitakruid is een familiebedrijf dat in 2000 is opgericht door Elly Korzelius met de missie om de brug te slaan tussen de moderne orthomoleculaire wetenschap en de Traditionele Chinese Geneeskunde. De slogan van Vitakruid is niet voor niets driven by health: gedrevenheid om gezondheid te verbeteren! Wat ik zelf erg leuk vind is dat je de gezichten achter het bedrijf kunt zien op de website op de pagina wie we zijn. En een leuk weetje: sinds maart dit jaar is het hoofdkantoor van Vitakruid gevestigd in een nieuw pand met energielabel A++++. En het heeft diverse circulaire aspecten zoals zonnepanelen en laadpalen voor auto’s en het teveel opgeslagen zonne-energie in de zomer wordt opgeslagen in accu’s en in de winter gebruikt. Vitakruid is heel begaan met het milieu en dat spreekt mij erg aan!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vitakruid.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer