Mango sorbet ijs (3 ingrediënten!)

Dat je zonder ijsmachine prima een lekker ijsje kunt maken, bewijst dit lekkere mango sorbet ijs maar weer. Je kunt de mango trouwens heel makkelijk vervangen door ander diepvriesfruit, zoals ananas of aardbeien. Superlekker!

Ingrediënten voor ongeveer 4 – 6 porties
250 gram bevroren stukjes mango (zo’n doosje uit de supermarkt)
260 ml. kokosmelk uit blik (geen light)
1 á 2 eetlepels maple syrup

Bereidingswijze
Meng de ingrediënten in een blender of keukenmachine tot het romig en glad is. Schenk dit mengsel in een diepvriesbestendige bak en zet minimaal 4 uur in de vriezer, tot het helemaal bevroren is. Laat een minuut of 10 ontdooien voor je het ijs er uit schept. Nogmaals invriezen is niet aan te raden, maak dus zoveel je denkt te gaan eten! Serveer naar smaak in een ijshoortje met snoepjes.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Geroosterde radijs

Geroosterde radijs

Radijsjes worden meestal rauw gegeten als gezonde snack of in de sla of door rauwkost. Deze pittige scherpe groente krijgt een heel andere en mildere smaak door het te roosteren. Geroosterde radijs: verrassend lekker! ...
Wraps met hummus en wortel

Wraps met hummus en wortel

Heel eenvoudig maar vol smaak: wraps met hummus, wortel en tuinkers. Ideaal als snelle lunch! ...
Facon

Facon

Facon: bacon met de f van fake. Fake bacon dus. Deze vegan versie is gemaakt van shii takes en is een prima hartige vervanger voor bacon in gerechten zoals carbonara pasta en ook lekker als gezonde snack voor tussendoor ...
Grapefruit uit de oven

Grapefruit uit de oven

Een heerlijk en gezond ontbijtje, dessert of tussendoortje: grapefruit uit de oven ...
Vegan panna cotta

Vegan panna cotta

Panna cotta is een Italiaans nagerecht waarvan de naam letterlijke gekookte room betekent. Deze versie is vegan en supermakkelijk om te maken. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig! ...
Kaneelsuiker tortilla koekjes

Kaneelsuiker tortilla koekjes

Wat is dit een ontdekking! Flinterdunne koekjes gemaakt van in de koekenpan gebakken tortilla's en gezoet met suiker en kaneel. In elke vorm die je maar wil, ik koos voor harten en cirkels. Onwijs lekker, de tortilla is krokant en heeft op deze manier wat weg van matzes ...
Coconut cookies

Coconut cookies

Coconut en cats, what's not to like? Deze vegan koekjes maak je met maar vier ingrediënten en zijn in een handomdraai klaar. De koekjes zijn bros van buiten en van binnen een beetje chewy en zacht. Oh ja, en de cookiecutter kocht ik online bij Mini in the box voor ...
Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Chocolate bark met pistachenootjes en cranberries

Met slechts drie ingrediënten maak je deze kleurrijke, lekkere en helemaal niet zo-slecht-voor-je stukken chocolade. Of meer ingrediënten als je nog meer toppings wil, natuurlijk. De basis is chocolade van een zo hoog mogelijk cacao gehalte. Ik koop de mijne bij Aldi zoals ik hier al beschreef. De chocolade smelt ...
Fruitige ijssticks

Fruitige ijssticks

Hoe leuk zijn deze vrolijk gekleurde langwerpige ijsblokjes gevuld met stukjes fruit? Heel eenvoudig te maken met het PLASTIS ijsblokjesvorm die je bij IKEA kunt kopen voor  € 0,99 cent ...
Gezouten tahin caramel bites

Gezouten tahin caramel bites

Deze caramels zijn supermakkelijk te maken maar zo lekker. Er gaat een beetje zeezout over heen. Mocht je nog niet bekend zijn met zout over zoet, probeer het eens. Een snufje zout in bijvoorbeeld chocolademelk brengt de chocoladesmaak nog meer naar voren ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer