Maïstortilla’s met walnoten-zwarte bonengehakt
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 10 stuks 1x
- 1 blik van 400 gram zwarte bonen
- 100 gram walnoten
- tacokruiden
- scheut water
- olie, om te bakken
- 10 La Morena gele maïstortilla’s (onder andere bij Albert Heijn)
- ijsbergsla
- plantaardige geraspte kaas, bijvoorbeeld van het huismerk van Albert Heijn of Violife
- 4 tomaten, in blokjes gesneden
- 1 bekertje AH haverfraîche
- Spoel de zwarte bonen in een vergiet onder koud water en laat goed uitlekken en prak de bonen fijn met een vork.
- Maal de walnoten grof in een keukenmachine, niet te fijn, je wil stukjes walnoot voor de structuur behouden.
- Meng de zwarte bonen met de stukjes walnoot.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak het walnoten-bonenmengsel een paar minuten.
- Voeg tacokruiden naar smaak toe en een scheut water.
- Blijf goed roeren tijdens het bakken tot het gehakt begint te kleuren.
- Bereid de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron of koekenpan.
- Vul de tortilla’s met het vegan gehakt, plantaardige geraspte kaas, ijsbergsla, blokjes tomaat en haverfraîche en serveer.