Maïstortilla’s met walnoten-zwarte bonengehakt

Voor het eerst heb ik maïstortilla’s geprobeerd in plaats van de krokante tacoschelpen die ik normaal gebruik wanneer we taco’s eten. Dit was voor herhaling vatbaar, wat een lekkere smaak en stevige bite! Ik vulde de maïstortilla’s met zelfgemaakt plantaardig gehakt dat bestaat uit walnoten en zwarte bonen. Dat in combinatie met ijsbergsla, haverfraiche, plantaardige geraspte kaas en frisse tomaat was echt smullen!

Gele maïstortilla’s

De tortilla’s kocht ik bij Albert Heijn en je kunt ze bereiden in de magnetron of koekenpan. Ik koos voor dat laatste: laat de pan goed heet worden en leg de tortilla er zonder boter of olie in en laat ongeveer 15 seconden per kant in de pan. Toen ik ze uit de verpakking haalde vond ik wel dat ze vreemd en ammoniak achtig roken. Meteen even gezocht op internet en het lag niet aan mij: gelukkig verdwijnt de geur tijdens het bereiden! Ik vind deze tortilla’s echt heel lekker. Ze zijn stevig van structuur en hebben een lekkere bite.

Plantaardig gehakt van walnoten en zwarte bonen

En dan het gehakt: dit heb ik al vaker gemaakt en is zo’n aanrader. Het bestaat uit walnoten en zwarte bonen, that’s it. Voor dit gerecht heb ik wel tacokruiden eraan toegevoegd, maar op zichzelf kun je dit gehakt inzetten in allerlei gerechten zoals pasta en lasagne.

Tacohouders

Voor het rechtop serveren van de tortilla’s gebruik ik deze tacohouders. Ook handig om de tortilla’s in te plaatsen tijdens het vullen! Ze waren verkrijgbaar via bol.com maar inmiddels niet meer zie ik.

Ben je op zoek naar een houder voor taco’s, dan kun je deze overwegen:

Noot: dit is een affiliate link, dat houdt in dat wanneer jij dit product koopt, of iets anders op bol.com via deze link ik een klein percentage ontvang over het totaalbedrag van jouw bestelling. Die inkomsten gebruik ik weer voor Wat eet je dan wel, denk aan de hosting en het onderhoud van de website en de boodschappen die ik doe voor de recepten! Bedankt voor je support. <3

Afdrukken

Maïstortilla’s met walnoten-zwarte bonengehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 10 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 blik van 400 gram zwarte bonen
  • 100 gram walnoten
  • tacokruiden
  • scheut water
  • olie, om te bakken
  • 10 La Morena gele maïstortilla’s (onder andere bij Albert Heijn)
  • ijsbergsla
  • plantaardige geraspte kaas, bijvoorbeeld van het huismerk van Albert Heijn of Violife
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 bekertje AH haverfraîche

Bereidingswijze

  • Spoel de zwarte bonen in een vergiet onder koud water en laat goed uitlekken en prak de bonen fijn met een vork.
  • Maal de walnoten grof in een keukenmachine, niet te fijn, je wil stukjes walnoot voor de structuur behouden.
  • Meng de zwarte bonen met de stukjes walnoot.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het walnoten-bonenmengsel een paar minuten.
  • Voeg tacokruiden naar smaak toe en een scheut water.
  • Blijf goed roeren tijdens het bakken tot het gehakt begint te kleuren.
  • Bereid de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron of koekenpan.
  • Vul de tortilla’s met het vegan gehakt, plantaardige geraspte kaas, ijsbergsla, blokjes tomaat en haverfraîche en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star