Afdrukken

Maanzaad citroen muffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 125 ml. plantaardige melk
  • 2 eetlepels citroensap
  • 60 gram suiker
  • 2 eetlepels appelmoes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie, of olie naar keuze
  • 1 theelepel gedroogde citroenrasp (of gebruik 2 theelepels verse citroenrasp)
  • 150 gram tarwebloem
  • 4 theelepels maanzaad
  • 6 gram bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 á 2 theelepels citroensap

Bereidingswijze

  • Meng de plantaardige melk met het citroensap, dit heeft een effect van karnemelk. Laat dit even staan.
  • Meng de tarwebloem met suiker, bakpoeder, baking soda, zout, appelmoes, zonnebloemolie, maanzaad, citroenrasp en het plantaardige melk-citroensap mengsel.
  • Meng door en laat een kwartiertje staan.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes in een muffinblik.
  • Bak de muffins voor 15 minuten, steek er een satéprikker in en wanneer deze er schoon uit komt zijn de muffins gaar.
  • Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met een beetje citroensap tot je de gewenste dikte hebt.
  • Laat de muffins afkoelen en verdeel het glazuur en eventueel een kwart dun plakje citroen erover.