Lavash platbrood

Lavash is een heel lekker Armeens knapperig platbrood. Ideaal om te serveren met een dip zoals hummus of baba ganoush. 

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel za’atar (dat is een mengsel van oregano, sesamzaadjes, sumak en zout)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 240 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze in de oven.
  • Meng de bloem, olijfolie, zout en 150 ml. warm water tot een deeg. Kneed voor 5 minuten tot het elastisch is geworden.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze uit in een cirkel met een doorsnede van ongeveer 15 cm.
  • Bestrijk met een bakkwastje met wat water en bestrooi met wat za’atar.
  • Haal de bakplaat uit de oven en leg de platbroden er op. Bak voor 3-4 minuten aan beide kanten tot het goudbruin begint te kleuren.
  • Lekker met hummus en baba ganoush.

Honey sriracha bagels - TikTok ontdekkingen #29

Honey sriracha bagels – TikTok ontdekkingen #29

In deze serie probeer ik foodhacks en bijzondere combinaties op het gebied van eten en drinken die ik voorbij zag komen op TikTok. Met deze keer een bagel belegd met zoet en pittig: namelijk honing en sriracha! ...
Hollandse pot Nederlandse gerechten veganized veganistische plantaardige plantbased vegetarische lactosevrij versie van poffertjes

Vegan Hollandse pot #1: poffertjes

Deze nieuwe serie met typische Hollandse recepten maar dan vegan trap ik af met een heerlijk gerecht: poffertjes! Wie lust ze niet? Ik ben er echt dol op en heb een heerlijke vegan versie gemaakt. Het ei wordt vervangen door een ingrediënt dat je niet snel zou verwachten ...
Chocolade dadels

Chocolade dadels

Tover medjool dadels om tot heerlijke chocolaatjes! In dit artikel laat ik je drie ideetjes zien om te vullen, maar de variaties zijn eindeloos ...
Paaseitjes bark

Paaseitjes bark

Voor de paasdagen heb ik een heerlijk ideetje voor je: chocolade bark met paaseitjes! Bark is het Engelse woord voor schors trouwens, niet te verwarren met barf, wat een heel andere betekenis heeft. Hoe dan ook, je kunt hier volop mee variëren met wat je hebt liggen aan chocolade en ...
Vegan honing van maïskolven - TikTok ontdekkingen #27

Vegan honing van maïskolven – TikTok ontdekkingen #27

In deze serie probeer ik food hacks en recepten uit die ik tegenkom op TikTok. Deze keer werd mijn interesse gewekt door een filmpje van een vrouw die een pannetje water liet zien waarin de twee maïskolven zonder maïs erop liet koken. Het resultaat met een paar toevoegingen: vegan honing! ...
veganistische versie van het dessert Eton Mess

Eton Less

Ik noem het Eton Less: een plantaardige variant van het bekende Engelse toetje Eton Mess. Mocht je dit niet kennen, dit bestaat uit verkruimelde meringues gemengd met slagroom en rood fruit. Het rode fruit bestaat deels uit verse frambozen en deels uit gepureerde frambozen. En de vegan meringues maakte ik ...
Meringues gemaakt van het vocht uit een blik kikkererwten ook wel aquafaba genoemd

Vegan aquafaba meringues

Gooi het vocht uit een blik kikkererwten niet weg: je kunt er heerlijke dingen mee maken. Wat dacht je van meringue? In dit artikel laat ik je zien hoe je ze maakt met het vocht dat ook wel aquafaba wordt genoemd. Hartstikke makkelijk, het kost je alleen wat geduld aangezien ...
wortelzalm, zalm van wortel, winterwortel zalm, vegan, veganistische zalm, plantaardig, plantbased, vegan vis

Wortelzalm

Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ...
Vegan kaasfondue

Vegan kaasfondue

Kaasfondue als veganist? Geen probleem! Deze plantaardige versie staat in weinig tijd op tafel en is hartstikke lekker! Voor deze kaasfondue gebruikte ik plantaardige geraspte kaas als basis ...
Havermout - bananen muffins

Havermout – bananen muffins

Deze muffins zijn naast tussendoortje heel geschikt als ontbijt-to-go. Ze bestaan uit slechts een handvol ingrediënten, zijn voedzaam en vullen goed en je kunt er allerlei kanten mee op qua toppings en mix-ins ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer