Kruidnoten truffels
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 32 stuks 1x
- 200 gram kruidnoten, zie notities
- 150 gram plantaardige naturel roomkaas bijvoorbeeld van Violife, op kampertemperatuur
- 100 gram pure chocolade, zie notities
- 1 eetlepel kokosolie
- Maal de kruidnoten fijn in een keukenmachine.
- Meng de zachte roomkaas erdoor.
- Draai er 32 gelijke balletjes van en leg deze op bakpapier.
- Zet een half uurtje in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain marie en meng de kokosolie erdoor. De kokosolie zorgt ervoor dat de chocolade wat dunner wordt en wanneer het stolt, het een harder laagje geeft.
- Doop de balletjes één voor één met behulp van een vork in de chocolade, laat uitlekken en leg op het bakpapier.
- Zet een half uurtje in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
- Bewaar in de koelkast.