Afdrukken

Krokante aardappels uit de oven met plantaardige feta en olijven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 500 gram aardappel naar keuze, zie hierboven voor tips
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel citroensap
  • handje verse peterselie, fijngesneden
  • 100 gram DODONI Plant’d Greek white
  • 75 gram zwarte olijven in plakjes gesneden

Bereidingswijze

  • Kies je voor kookaardappelen, was de aardappelen en laat de schil er aan. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Kies je voor stoomkrieltjes, bereid in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Druk ze met bijvoorbeeld een pureestamper of onderkant van een beker plat. Niet te plat, zorg dat ze intact blijven en niet te dun!
  • Meng de olijfolie met de Italiaanse kruiden en het citroensap en smeer de geplette aardappeltjes met een bakkwastje hiermee in.
  • Bak de aardappeltjes in ongeveer 30 – 35 minuten tot ze beginnen te kleuren.
  • Verdeel over een bord en garneer met de fijngesneden peterselie, verkruimelde DODONI Plant’d Greek White en olijven en serveer.