Kringloop en tweedehands #6: Stichting Wereldhuis Eindhoven

In dit deel van de serie kringloop en tweedehands laat ik je één van mijn favoriete kringloopwinkels zien: Stichting Wereldhuis Eindhoven. Ik ben er al vaak geweest en kijk iedere keer weer mijn ogen uit. Het aanbod is heel divers en alles is heel betaalbaar!

Uren rondlopen

Ik grap wel eens tegen Fabien dat hij me best eens ’s ochtends mag afzetten met de auto en me tegen sluitingstijd mag ophalen: ik zou er serieus een hele dag wel rond kunnen neuzen. Deze kringloop is gevestigd in een oude school en dat is binnen merkbaar: je loopt door allerlei lokalen en ieder lokaal heeft weer een ander aanbod. Dit is een kringloop met het meest uitgebreide aanbod dat ik tot nu toe ben tegengekomen. Verzamelaars zouden hier echt eens een kijkje moeten nemen!

Van Modewijzer tot tijdschriften uit de 80’s

Wanneer je binnen komt loop je direct aan tegen een hoekje met echte retro items. Denk aan gehaakte pannenlappen, dienbladen en andere keukenitems uit de jaren ’60 en ’70. Heel leuk om te bekijken! Vervolgens kun je rechtsaf richting de media zoals boeken en cd’s en meubels. Ga je linksaf, dan kom je in het grootste gedeelte dat begint met servies en keukenspullen en kun je de trap op naar boven. Daar vind je werkelijk van alles. Noem het op en grote kans dat ze het hebben.

Schoon en compleet

Alles is schoon in deze kringloop en heel fijn: compleet. Bordspelletjes bijvoorbeeld zijn gecontroleerd op volledigheid en alles is netjes verpakt in zakjes. Speelgoed sla ik normaal over in kringloopwinkels maar voor deze maak ik een uitzondering. Het is vaak echt een nostalgische belevenis om hier alles te bekijken: ik kom zoveel dingen tegen die ik nog ken uit mijn jeugd! Zo kwam ik een tijd terug Modewijzer tegen, daar heb ik als kind zo vaak mee gespeeld! En nogmaals, alles is in zo’n goede staat en zo betaalbaar! Bekijk op de website van Stichting Wereldhuis Eindhoven alle afdelingen met foto’s erbij voor een indruk.

Kringloopwinkel met een goed doel

Mensen met een kwetsbare achtergrond krijgen als vrijwilliger de kans om in deze kringloopwinkel werkervaring op te doen. Daarnaast ondersteunt Wereldhuis Eindhoven humanitaire zusterstichtingen die werken voor kwetsbaren over de hele wereld. Ze leveren artikelen die nodig zijn in bijvoorbeeld Malawi, Zuid-India, Mali en Modavië.

Stichting Wereldhuis Eindhoven

Laagstraat 288a
5654 PP Eindhoven
website | Facebook

Dinsdag t/m vrijdag: 13.00 uur – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur – 15.00 uur

Dit artikel is onderdeel van een serie, bekijk hieronder de andere delen

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer