Afdrukken

Kokos tompouce

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

De custard heeft lang de tijd nodig om af te koelen en op te stijven in de koelkast, hou hier rekening mee!

Ingrediƫnten

Scale
  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg, zie notities
  • 500 ml. plantaardige melk zoals sojamelk
  • 75 gram suiker
  • 50 gram custardpoeder
  • scheutje vanille extract
  • 250 ml. plantaardige slagroom om op te kloppen zoals deze van Alpro
  • 75 gram geraspte kokos
  • 150 gram poedersuiker
  • scheutje water

Bereidingswijze

  • Laat de plakjes bladereeg 10 minuten ontdooien op het aanrecht.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snij de plakjes bladerdeeg door de helft en leg ze op het bakpapier.
  • Prik gaatjes in de plakjes bladerdeeg.
  • Leg een vel bakpapier over het bladerdeeg en daarop bijvoorbeeld een bakplaat of bakblik, om te voorkomen dat de bladerdeeg rijst tijdens het bakken. De plakjes moeten plat blijven!
  • Bak de bladerdeeg zo’n 10 minuten in de oven. Zet de plakjes bladerdeeg apart.
  • Verwarm 450 ml. van de plantaardige melk en vanille extract in een steelpan en voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost.
  • Meng in een schaaltje de custardpoeder met de rest van de plantaardige melk tot een glad mengsel zonder klontjes.
  • Voeg dit al roerende toe aan de steelpan en blijf vanaf nu roeren op een zacht vuur tot het mengsel dik begint te worden.
  • Wanneer het de substantie van stevige custard heeft schep je het in een plat bakblik of schaal. Dek het af met huishoudfolie zodat er geen velletje kan ontstaan. Laat dit helemaal afkoelen en zet daarna nog minimaal een uur in de koelkast zodat het volledig stijf kan worden.
  • Klop de slagroom in een mixer stijf.
  • Meng beetje bij beetje de custard er door en voeg als laatste de geraspte kokos toe. Hou een beetje geraspte kokos achter om te bestrooien over het glazuur.
  • Schep het mengsel in een spuitzak en spuit in strepen het over 5 plakjes bladerdeeg. Spuit eventueel nog een laag erover.
  • Dek af met de rest van de bladerdeegplakjes.
  • Maak het glazuur door de poedersuiker met een heel klein beetje water te mengen.
  • Verdeel het glazuur over de bladerdeegplakjes, bestrooi met geraspte kokos en zet de tompoucen dan nog even in de koelkast.

Notities

  • Let op dat je bladerdeeg kiest zonder roomboter. Het original bladerdeeg van Koopmans is bijvoorbeeld zonder roomboter gemaakt en vegan!