Afdrukken

Cheezy cornbread met tijm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 200 gram bloem
  • 125 gram maismeel, ik gebruik deze
  • 25 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 15 gram edelgistvlokken
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 300 ml. plantaardige ongezoete melk, bijvoorbeeld sojamelk
  • 60 ml. zonnebloemolie
  • 60 gram appelmoes
  • plantaardige boter, om in te vetten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de bloem, maismeel, suiker, bakpoeder, zout, edelgistvlokken en knoflookpoeder in een grote kom.
  • Meng in een andere kom de overige ingrediënten.
  • Voeg het droge mengsel toe aan het natte en roer goed door.
  • Vet een ovenbestendige koekenpan met doorsnede van ongeveer 28 cm. in met wat plantaardige boter.
  • Verdeel het beslag erover. Strijk glad met een spatel.
  • Bak het cornbread voor 25 – 30 minuten in de oven tot het goudbruin kleurt. Het is gaar wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uit komt.