Cheezy cornbread met tijm
- 200 gram bloem
- 125 gram maismeel, ik gebruik deze
- 25 gram suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 15 gram edelgistvlokken
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 300 ml. plantaardige ongezoete melk, bijvoorbeeld sojamelk
- 60 ml. zonnebloemolie
- 60 gram appelmoes
- plantaardige boter, om in te vetten
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de bloem, maismeel, suiker, bakpoeder, zout, edelgistvlokken en knoflookpoeder in een grote kom.
- Meng in een andere kom de overige ingrediënten.
- Voeg het droge mengsel toe aan het natte en roer goed door.
- Vet een ovenbestendige koekenpan met doorsnede van ongeveer 28 cm. in met wat plantaardige boter.
- Verdeel het beslag erover. Strijk glad met een spatel.
- Bak het cornbread voor 25 – 30 minuten in de oven tot het goudbruin kleurt. Het is gaar wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uit komt.