Laat de seitan uitlekken in een vergiet en snij de stukjes iets kleiner.
Doe de stukjes in een vergiet en zeef de bloem erboven. Schep de seitan goed om met de bloem zodat alle stukjes bedekt worden. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit wat plantaardige boter of olie in een braadpan en doe de seitanstukjes er bij. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak alles voor een minuut of 5, schep regelmatig om. Bak tot de seitanstukjes beginnen te kleuren en de ui en knoflook glazig is geworden.
Bak ondertussen in een koekenpan in wat plantaardige boter of olie de kastanjechampignons en zet apart.
Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe aan de braadpan en roer alles goed door.
Voeg de gedroogde tijm, de wortel en diepvrieserwten toe en laat 10 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
Voeg tijdens de laatste minuut de gebakken kastanjechampignons toe en verwarm mee.
Notities
Ik gebruikte twee potjes van deze seitan. De lege potjes met deksel zijn nadien heel goed als voorraadpotje te gebruiken, het etiket laat in warm water makkelijk los!