Jamie’s Italian Rotterdam

Het is alweer 3 jaar geleden dat Jamie’s Italian haar deuren opende in de Markthal hier in Rotterdam. Om dat te vieren is er onlangs een nieuw menu geïntroduceerd met vegetarische én vegan gerechten! 

Jamie’s Italian

Jamie’s Italian is opgericht door Jamie Oliver en zijn Italiaanse mentor Gennaro Contaldo in 2008 in Oxford. Inmiddels zijn er ruim 60 restaurants over de hele wereld. En eentje daarvan is sinds 2015 gevestigd in de Rotterdamse Markthal. De kaart is geïnspireerd op de Italiaanse keuken en eetwijze: gerechten delen en genieten. Naast pasta’s, antipasti en hapjes staan er ook salades en grill gerechten op de kaart.

Nieuw menu met vegan opties

Bij Jamie’s wordt er op een duurzame manier met seizoensgroenten gewerkt. Daarom wisselt het menu met de seizoenen en zo is er onlangs weer een gloednieuw menu geïntroduceerd met vegetarische en veganistische opties. De gerechten zijn gecreëerd door Jamie en zijn team. Zelf ben ik al vaker bij Jamie’s Italian geweest. Het is een prachtig restaurant, knus, altijd druk en het eten en drinken is er heerlijk. Ik twijfelde dan ook geen moment toen ik een uitnodiging kreeg om te komen eten!

Apart menu voor vega’s en vegans

Samen met Fabien heb ik genoten van heerlijke gerechten bij Jamie’s Italian. Er is een aparte kaart ontwikkeld met opties voor vega’s en vegans. Ook staan er gerechten bij die niet vegan zijn, maar wel kunnen aangepast worden naar een vegan versie. Wat een keus!

Voorgerecht

Als voorgerecht koos ik de veggie antipasti: gemarineerde & gegrilde paprika, courgette & aubergine, focaccia, grissini, olijven & pickles. Het was heerlijke en het focaccia brood is zonder overdrijven één van de lekkerste broden die ik ooit gegeten heb. Een absolute aanrader!

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht koos ik de Siciliaanse bloemkool die bestaat uit geroosterde bloemkool met een linzenragù, granaatappel & pijnboompitten. Wat een smaakexplosie. Helemaal goedgekeurd!

Huisgemaakte limonade

Bij het eten dronk ik trouwens een huisgemaakte limonade met verse munt. Die neem ik altijd bij Jamie’s want is zo ontzettend lekker.

Heerlijk gegeten

We hebben heerlijk gegeten en genoten van de fijne sfeer, het lekkere eten en drinken en het vriendelijke personeel.

Verbeterpunt

Bijna perfect. En ik zou Jamie’s Italian absoluut als vegan hotspot willen aanprijzen. Ik heb echter nog wel een verbeterpunt vegan-technisch gezien. Ik had gehoopt op een lekkere zoete afsluiter en keek uit naar iets als een cheesecake of een brownie. Maar helaas, wat betreft vegan desserts is alleen sorbet ijs een mogelijkheid. Dus ik zou zeggen Jamie come on, als er iemand zijn hand niet omdraait voor een vegan dessert ben jij het wel! Maar goed, bij Jamie’s zijn ze al zo goed bezig met deze aparte kaart dat een dessert vast niet lang op zich laat wachten.

Jamie’s Italian Rotterdam
Grotemarkt 90 – 92
3011 PA Rotterdam
website

Maandag – Donderdag: 12:00 uur – 22:00 uur
Vrijdag – Zaterdag: 12:00 uur – 22:30 uur
Zondag: 12:00 uur – 22:00 uur
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer