Sla sandwich wrap – TikTok ontdekkingen #2

Niet direct een ontdekking door TikTok (al staat het er ook vol mee), maar dit ideetje deed ik op door een Instagram post die Fabien me afgelopen weekend stuurde. Ik ging aan de slag en maakte 2 varianten. Je zou denken dat je een tortilla wrap mist, maar dat vond ik zelf totaal niet!

Een heerlijk lichte sandwich voor warme dagen die ook wel unwich genoemd wordt. Al eerder maakte ik een hamburger op een vergelijkbare manier: tussen ijsbergsla bladeren. Ook hier miste ik het broodje totaal niet, ik maak het nog regelmatig!

Twee versies

Ik maakte dus twee versies: één met zalige plantaardige ‘tonijnsalade’ op basis van kikkererwten met kappertjes en knapperige bleekselderij en een variant met plantaardige roomkaas, vegan ham en vegan kaas en tomaat.

Bakpapier

Het oprollen van de ‘sandwiches’ gaat met behulp van een vel bakpapier, een beetje vergelijkbaar zoals met het oprollen van een burrito. Hier kun je zien in een filmpje hoe je het kunt oprollen.

Vegan tonijnsalade

Afdrukken

Vegan tonijnsalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • 2 eetlepels vegan mayonaise, bijvoorbeeld Remia Mayolijn
  • 2 eetlepels ketchup
  • augurk, in kleine stukjes gesneden
  • stengel bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Laat de kikkererwten uitlekken en prak ze fijn in een kom.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Lekker op brood met een blaadje sla, tomaat en alfalfa!

Afdrukken

Sla wrap met plantaardige tonijnsalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

  • ijsbergslabladeren
  • tonijnsalade, zie het recept hierboven
  • halve dunne plakjes tomaat
  • halve dunne plakjes komkommer

Bereidingswijze

  • Was de slabladeren.
  • Leg er een aantal naast en over elkaar op een vel bakpapier in vierkante vorm.
  • Beleg met de vegan tonijnsalade, plakjes tomaat en komkommer.
  • Rol het zo strak mogelijk op met behulp van het bakpapier.
  • Snij de rol doormidden en serveer.

Afdrukken

Sla wrap met plantaardige roomkaas en vegan ham en kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

  • ijsbergslabladeren
  • plantaardige roomkaas, bijvoorbeeld van Oatly of Violife
  • verse of gedroogde bieslook
  • vegan plakjes ham, zoals van Quorn verkrijgbaar bij AH
  • vegan plakjes cheddar kaas, zoals van Nature & Moi verkrijgbaar in sommige (bio) supermarkten
  • halve dunne plakjes tomaat

Bereidingswijze

  • Was de slabladeren.
  • Leg er een aantal naast en over elkaar op een vel bakpapier in vierkante vorm.
  • Beleg met een laagje plantaardige roomkaas, bieslook, plakje vegan ham, plakje vegan kaas en plakjes tomaat.
  • Rol het zo strak mogelijk op met behulp van het bakpapier.
  • Snij de rol doormidden en serveer.

Bekijk de andere delen uit deze serie hieronder:

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer