Huisgemaakte veggieburger bij La Place

Onlangs mocht ik de huisgemaakte veggieburger proberen die sinds kort verkrijgbaar is in La Place, de restaurantketen van V&D. Ik heb al heel wat veggieburgers gegeten door de jaren heen en de meesten smaken prima, maar qua smaak en structuur wel zo’n beetje allemaal hetzelfde. Deze burger is een uitzondering: hij is namelijk gemaakt van lokaal gekweekte champignons en oesterzwammen.

Huisgemaakte veggieburger bij La Place

Lokaal en op koffiedik gekweekt
En best bijzondere oesterzwammen: ze zijn duurzaam gekweekt op koffiedik. De burger wordt bij La Place bereid waar je bij staat: op een rooster boven houtskool. Als de burger gaar is gaat ‘ie op een broodje met een heerlijke dressing, ijsbergsla, komkommer, tomaat en naar wens krijg je er ook gebakken rode uien op geserveerd.

Zalig
Ik was aangenaam verrast. Wat een zalige burger! De smaak, de textuur, de bite, allemaal dik in orde. Ook het broodje zelf is erg lekker, een soort fociaccia achtig gekruid brood. De dressing is erg smaakvol en fris. Je proeft dat alles vers is.

Huisgemaakte veggieburger bij La Place

De prijs
Ja, € 5,95 (ik betaalde € 5,50 tijdens de actie) lijkt wellicht prijzig voor een broodje met een burger. Maar ik heb het voor deze versie over, de kwaliteit is boven verwachting. De burger is voedzaam, ik zat er na helemaal vol en was blij dat ik er geen friet bij had besteld, dit is namelijk wel een optie.

Vegan?
De burger is vegetarisch maar helaas niet veganistisch: er is kip-eiwit gebruikt als bindmiddel.

Voor herhaling vatbaar?
Absoluut!

Meer informatie
Wil je meer weten over de oesterzwammen in de burger? Kijk dan op de website van producent GRO/Terra Bites.

Heb jij de veggieburger al geprobeerd en zo ja, wat vond je ervan?

advertorial

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Sandra

  Oooh dit klinkt erg goed! Ik vind de meeste vegaburgers ook erg op elkaar lijken, ik ga deze binnenkort eens proberen!

  28 januari 2015 at 17:27
 • Reply veggieleven

  ow, wat jammer dat ie niet vegan is. Toch nog heel veel gebruik van ei in veg burgers. jammer!

  28 januari 2015 at 18:23
 • Reply Marloes

  Die wil ik ook wel eens proberen. Als moet ik wel zeggen dat ik hem er niet heel erg smakelijk uit vind zien.

  29 januari 2015 at 21:31
 • reageer