Havermout crêpes

Dit yummy ontbijtje maakte ik afgelopen weekend voor mezelf. Of eerlijk gezegd werd het een brunch: ontbijt en lunch in één. Een ware party on a plate! En waarschijnlijk heb je de ingrediënten voor de crêpes gewoon al in je keukenkastje staan! 

Ingrediënten voor ongeveer 5 crêpes
360 ml. amandelmelk (of andere plantaardige melk)
1 cup/90 gram havermout
1 eetlepel gebroken lijnzaad
snufje zout
kokosolie

Bereidingswijze
Meng de amandelmelk, havermout, lijnzaad en zout in een keukenmachine of blender tot een glad beslag. Verhit wat kokosolie in een crêpes- of koekenpan en giet er een kleine hoeveelheid beslag in. Draai de pan rond zodat het beslag zich over de bodem verspreid. Bak de crêpes aan beide kanten goudbruin. Vouw ze twee keer doormidden en leg ze in een kom of op een bord. Lekker met pindakaas, maple syrup, geraspte kokos, vers fruit en/of wat plantaardige yoghurt vermengd met jam.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Bagel gemaakt met maar 2 ingrediënten - TikTok ontdekkingen #4

Bagel gemaakt met maar 2 ingrediënten – TikTok ontdekkingen #4

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer probeerde ik de Two Ingrediënt bagel uit, die vooral populair is bij mensen die het Weight Watchers dieet volgen ...
plantaardige veganistische vegetarische pannenkoeken

Vegan Hollandse pannenkoeken

Pannenkoeken: wie lust ze niet? Als kind was ik er al dol op en ook nu eet ik ze graag. Met poedersuiker, jam en als veganist ook gewoon met kaas en spek, maar dan plantaardig. In dit artikel laat ik je zien hoe ik echte traditionele pannenkoeken bak. En er ...
Paprika, roomkaas en everything but the bagel seasoning - TikTok ontdekkingen #3

Paprika, roomkaas en everything but the bagel seasoning – TikTok ontdekkingen #3

In deze serie probeer ik populaire food hacks en recepten uit die circuleren op TikTok. Deze keer een snack die momenteel heel populair is: het bestaat uit stukken paprika gevuld met roomkaas en Everything but the bagel seasoning. Dat wilde ik wel proberen! ...
Vegan coquilles op 2 manieren

Vegan coquilles op 2 manieren

Onlangs heb ik een bijzondere paddenstoel ontdekt waarmee je allerlei kanten op kunt in de vegan keuken. Het leent zich qua vorm en structuur enorm voor het nabootsen van allerlei soorten vlees en vis. Als eerste maakte ik er coquilles mee! ...
Tofu omelet recept + video

Tofu omelet recept + video

Onlangs verscheen er bij AH een plantaardige omelet in het assortiment op basis van tofu. Zoals je in dit artikel en in deze video kon zien, vind ik die heerlijk! Ik heb nu een eigen versie gemaakt, geïnspireerd op de AH tofu omelet. En die is ook waanzinnig lekker! ...
Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui

Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui

Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat: zalige gebakken aardappelen met hartige vegan bacon en ui. Hier zul je niet snel left-overs van over houden! 🙂 ...
Vegan kruidenboter

Vegan kruidenboter

Zelfgemaakt smaakt het lekkerst, en dat geldt absoluut voor deze kruidenboter. Je kunt 'm helemaal naar jouw smaak maken met verschillende kruiden.  ...
Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Retro vegan #3: chocolade roomtoetje

Vroeger aten we thuis altijd een toetje na het eten. Soms een schaaltje dubbelvla of yogurt met suiker en af en toe ook iets waar ik dol op was: roomtoetjes. Je weet wel, van die plastic bekers gevuld met vanille of chocoladepudding en getopt met een laagje slagroom. Ze zijn ...
Dalgona coffee - TikTok ontdekkingen #1

Dalgona coffee – TikTok ontdekkingen #1

Hierbij gaat er een nieuwe serie van start hier op Wat eet je dan wel met uitgeteste ontdekkingen en trends op het gebied van eten en drinken! Om te beginnen het koffie drankje waar je bijna niet meer omheen kunt online: Dalgona coffee ...
Chocoladerotsjes

Chocoladerotsjes

Deze heerlijke chocoladerotsjes zijn op basis van cornflakes. Lekker knapperig, makkelijk te maken en je kunt er volop mee variëren. Zo maakte ik een portie met geraspte kokos erdoor en de andere batch met fijngehakte amandelen ...
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer