Afdrukken

Gyoza salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 150 gram kleine tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram rucola
  • 35 gram fijn gesneden spitskool
  • 1/4 komkommer
  • 1/4 lente-ui
  • een paar verse blaadjes basilicum
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 theelepels sesamzaadjes
  • 1 eetlepel crispy chili olie
  • 1/2 eetlepel rijstazijn
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • olijfolie om te bakken
  • 6 vegan gyoza’s (of zoveel je wil natuurlijk)

Bereidingswijze

  • Halveer de tomaatjes en doe ze in een schaal.
  • Rasp het teentje knoflook erboven en voeg het zout toe.
  • Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en voeg deze toe aan de tomaatjes.
  • Breng op smaak met zwarte peper.
  • Snij de komkommer in kleine stukjes en voeg deze samen met de spitskool, rucola en lente-ui toe.
  • Maak de dressing door crispy chili olie te mengen met rijstazijn en sojasaus.
  • Meng de dressing door de salade en meng de sesamzaadjes erdoor.
  • Bak de gyoza’s in wat olijfolie in een koekenpan aan alle kanten goudbruin.
  • Verdeel de gyoza’s over de salade.