Gezond(ere) chocolade mousse

Meestal wordt chocolade mousse met gelatine gemaakt: een goedje dat (de meeste) vega’s en vegans willen vermijden! Bij deze variant is dat niet het geval. Het is ook nog eens goed voor je door de avocado die er in zit. En niet onbelangrijk: het is superlekker en in een handomdraai gemaakt!

Ingrediënten voor 4 porties
100 gram pure chocolade (hoe hoger het cacao percentage hoe beter het voor je is)
1 rijpe avocado
1 eetlepel agave siroop
handje cacaonibs
handje frambozen

Bereidingswijze
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Meng de avocado in een keukenmachine tot een glad mengsel en voeg eventueel wat water toe. Meng de gesmolten chocolade met de avocado  en agave siroop en verdeel over 4 kommen of kopjes. Top met de cacaonibs en frambozen en serveer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer